Breda Centraal, trappen, stationshal

Stationstunnel op station Breda ook aan zuidkant geopend

Breda Centraal, trappen, stationshal

De reizigerspassage op station Breda is sinds vrijdag volledig opengesteld. Deze tunnel maakt het gemakkelijker voor reizigers om van de noordkant naar de zuidkant van het station komen. In 2014 werd deze passage al aan de Belcrumzijde geopend, maar reizigers die van het centrum kwamen of juist vanaf het station naar het centrum wilden, moesten de afgelopen jaren gebruikmaken van een tijdelijke loopbrug van ongeveer 12 meter hoog. 

Het station is overigens nog niet helemaal af. Pas op 8 september zijn alle bouwwerkzaamheden officieel klaar en op dat moment komt staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu het nieuwe station openen. Daarvoor moet onder meer de toegang naar de fietsenstalling op het zuidplein nog afgemaakt worden.

Werkzaamheden

De tijdelijke loopbrug werd vrijdag meteen afgesloten. Voortaan moeten alle reizigers door de ingang aan de Willemstraat. Deze passage heeft bovendien ook een aparte fietsersdoorgang, waardoor fietsers vanuit de zuidkant niet meer helemaal om het station heen hoeven te fietsen om in Belcrum of andersom te komen. Fietsers mogen officieel deze doorgang nog niet gebruiken, maar de meeste reizigers hielden zich hier vrijdag niet aan.

De werkzaamheden aan het nieuwe station in Breda zijn in 2012 gestart en op 1 maart 2013 ging het oude station op slot. Het station is aan de noordkant alweer open sinds 2014 en nu is de hele doorgang toegankelijk. Destijds werd er geklaagd door verschillende managers van winkels dat ze minder klanten zouden trekken, omdat een groot deel van de winkels zich niet op de looproute van de reizigers bevindt. Ook in een onlangs gehouden verkiezing van reizigersorganisatie Rover werd veel kritiek geleverd op het station.

Breda doorgang Centrumstalling Informatiesystemen Loopbrug Passage

BReda, voorkant, centrumkant

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.