Elektrische Desiro-trein, NMBS, spoorlijn Herentals-Mol

Extra agenten op stations zorgt in België voor daling overvallen

Elektrische Desiro-trein, NMBS, spoorlijn Herentals-Mol

Steeds minder reizigers worden op de Belgische stations of in treinen van de Belgische spoorvervoerder NMBS overvallen. Dit komt vooral omdat er meer agenten fysiek aanwezig zijn. Dit heeft de Belgische spoorvervoerder NMBS laten weten aan de het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws. Ook heeft de NMBS het aantal op stations en in de voertuigen verhoogd. 

In de afgelopen vijf jaar is het aantal gevallen waarbij reizigers werden overvallen of bestolen in de treinen met 57 procent gedaald. In 2011 werd er nog bijna 2500 keer melding gemaakt van een beroving in vergelijking met ‘slechts’ 1044 gevallen in 2015.

Agenten

Volgens de Belgische spoorvervoerder NMBS zijn daarvoor meerdere redenen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer Securail-agenten, die meerijden in de trein en preventieve patrouilles uitvoeren. Ook is er meer beveiligingspersoneel aanwezig op de grote stations en werken de verschillende beveiligingsdiensten nu beter samen. Als laatste is ook het aantal camera’s flink toegenomen.

De NMBS heeft in 2015 bijna 10 procent meer camera’s ingezet dan een jaar eerder. Momenteel heeft de NMBS 9211 camera’s in gebruik, waarvan ruim 3600 in de treinen. De politie heeft in 2015 3415 keer gebruikgemaakt van  de camerabeelden en dit bleek acht van de tien keer ook succesvol.

Reizigers die wel beroofd worden, raken het vaakst hun identiteitskaart kwijt. De top 5 van gestolen objecten bestaat verder uit portefeuilles, bankkaarten, contant geld en andere belangrijke documenten, zoals rijbewijzen.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Extra agenten op stations zorgt in België voor daling overvallen”

Hans Schuurmans|29.07.16|20:57

gewoon heel het jaar staken!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra agenten op stations zorgt in België voor daling overvallen | OVPro.nl
Elektrische Desiro-trein, NMBS, spoorlijn Herentals-Mol

Extra agenten op stations zorgt in België voor daling overvallen

Steeds minder reizigers worden op de Belgische stations of in treinen van de Belgische spoorvervoerder NMBS overvallen. Dit komt vooral omdat er meer agenten fysiek aanwezig zijn. Dit heeft de Belgische spoorvervoerder NMBS laten weten aan de het Belgische dagblad Het Laatste Nieuws. Ook heeft de NMBS het aantal op stations en in de voertuigen verhoogd. 

In de afgelopen vijf jaar is het aantal gevallen waarbij reizigers werden overvallen of bestolen in de treinen met 57 procent gedaald. In 2011 werd er nog bijna 2500 keer melding gemaakt van een beroving in vergelijking met ‘slechts’ 1044 gevallen in 2015.

Agenten

Volgens de Belgische spoorvervoerder NMBS zijn daarvoor meerdere redenen. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer Securail-agenten, die meerijden in de trein en preventieve patrouilles uitvoeren. Ook is er meer beveiligingspersoneel aanwezig op de grote stations en werken de verschillende beveiligingsdiensten nu beter samen. Als laatste is ook het aantal camera’s flink toegenomen.

De NMBS heeft in 2015 bijna 10 procent meer camera’s ingezet dan een jaar eerder. Momenteel heeft de NMBS 9211 camera’s in gebruik, waarvan ruim 3600 in de treinen. De politie heeft in 2015 3415 keer gebruikgemaakt van  de camerabeelden en dit bleek acht van de tien keer ook succesvol.

Reizigers die wel beroofd worden, raken het vaakst hun identiteitskaart kwijt. De top 5 van gestolen objecten bestaat verder uit portefeuilles, bankkaarten, contant geld en andere belangrijke documenten, zoals rijbewijzen.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Extra agenten op stations zorgt in België voor daling overvallen”

Hans Schuurmans|29.07.16|20:57

gewoon heel het jaar staken!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.