Rails, spoor

Gedeputeerde: onderzoek mogelijkheden spoorlijn Groningen-Emmen

Rails, spoor

Gedeputeerde Henk Brink van Drenthe wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een spoorlijn tussen Groningen en Emmen. Later dit jaar wordt namelijk ook onderzocht of een verdubbeling van de provinciale weg N34 mogelijk is. Brink heeft zijn twijfels over de kansen voor deze wegverdubbeling, maar is van mening dat er wellicht mogelijkheden bestaan voor een directe treinverbinding op dit traject.

De gedeputeerde heeft dit laten weten aan het Dagblad van het Noorden. Onlangs stemde een meerderheid van de Statenfracties in de provincie Drenthe in met een motie voor een onderzoek dat analyseert in hoeverre de verdubbeling van deze provinciale weg mogelijk is.

Onderzoek

Brink hoopt dat er in dit onderzoek ook rekening gehouden zal worden met bijvoorbeeld een spoorlijn tussen de twee steden. De kas van het Rijk is namelijk leeg tot 2028, waardoor hij de kansen voor een wegverdubbeling klein acht, en het is daarom belangrijk ook andere mogelijkheden mee te nemen in deze analyse. “Is zo’n spoorverbinding Emmen-Groningen haalbaar. Elektrisch of op waterstof? Wat zijn de onderhoudskosten? Moet dat spoor parallel langs de N391 lopen? Dat soort vragen’’, aldus Brink.

De politieke partijen willen dat de verdubbeling van de weg wordt onderzocht, omdat een groep ondernemers in de regio van mening is dat een snellere en betere verbinding cruciaal is voor de economische ontwikkeling van de regio Coevorden. Volgens de gedeputeerde kan een spoorlijn die economische voordelen ook bieden. Het onderzoek naar de wegverdubbeling zal in de herfst van dit jaar uitgevoerd worden.

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Gedeputeerde: onderzoek mogelijkheden spoorlijn Groningen-Emmen”

kees boer|03.08.16|18:01

Ik zie dit niet zitten,de busverbinding tussen deze twee plaatsen voldoet toch wel ?

Nique de Graaff|24.08.16|14:19

De busverbinding voldoet helemaal niet. Soms zijn meerdere bussen tegelijk nodig om het aantal personen te vervoeren. Vooral wanneer de vakanties afgelopen zijn.

Nique de Graaff|24.08.16|14:21

Daarnaast heeft de bus ook te maken met de drukte op de N34. Ik juich een spoorlijn tussen Emmen en Groningen toe. Maar dan wel parallel aan de N34.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gedeputeerde: onderzoek mogelijkheden spoorlijn Groningen-Emmen | OVPro.nl
Rails, spoor

Gedeputeerde: onderzoek mogelijkheden spoorlijn Groningen-Emmen

Gedeputeerde Henk Brink van Drenthe wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een spoorlijn tussen Groningen en Emmen. Later dit jaar wordt namelijk ook onderzocht of een verdubbeling van de provinciale weg N34 mogelijk is. Brink heeft zijn twijfels over de kansen voor deze wegverdubbeling, maar is van mening dat er wellicht mogelijkheden bestaan voor een directe treinverbinding op dit traject.

De gedeputeerde heeft dit laten weten aan het Dagblad van het Noorden. Onlangs stemde een meerderheid van de Statenfracties in de provincie Drenthe in met een motie voor een onderzoek dat analyseert in hoeverre de verdubbeling van deze provinciale weg mogelijk is.

Onderzoek

Brink hoopt dat er in dit onderzoek ook rekening gehouden zal worden met bijvoorbeeld een spoorlijn tussen de twee steden. De kas van het Rijk is namelijk leeg tot 2028, waardoor hij de kansen voor een wegverdubbeling klein acht, en het is daarom belangrijk ook andere mogelijkheden mee te nemen in deze analyse. “Is zo’n spoorverbinding Emmen-Groningen haalbaar. Elektrisch of op waterstof? Wat zijn de onderhoudskosten? Moet dat spoor parallel langs de N391 lopen? Dat soort vragen’’, aldus Brink.

De politieke partijen willen dat de verdubbeling van de weg wordt onderzocht, omdat een groep ondernemers in de regio van mening is dat een snellere en betere verbinding cruciaal is voor de economische ontwikkeling van de regio Coevorden. Volgens de gedeputeerde kan een spoorlijn die economische voordelen ook bieden. Het onderzoek naar de wegverdubbeling zal in de herfst van dit jaar uitgevoerd worden.

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Gedeputeerde: onderzoek mogelijkheden spoorlijn Groningen-Emmen”

kees boer|03.08.16|18:01

Ik zie dit niet zitten,de busverbinding tussen deze twee plaatsen voldoet toch wel ?

Nique de Graaff|24.08.16|14:19

De busverbinding voldoet helemaal niet. Soms zijn meerdere bussen tegelijk nodig om het aantal personen te vervoeren. Vooral wanneer de vakanties afgelopen zijn.

Nique de Graaff|24.08.16|14:21

Daarnaast heeft de bus ook te maken met de drukte op de N34. Ik juich een spoorlijn tussen Emmen en Groningen toe. Maar dan wel parallel aan de N34.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.