NS-verkiezing, mooiste treinreis

Mooiste treinreis tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum

NS-verkiezing, mooiste treinreis

Treinreizigers bij NS hebben de spoorverbinding tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum uitgeroepen tot mooiste treinreis van Nederland. Machinisten en conducteurs hadden eerder al hun zes favoriete trajecten genomineerd, waarna NS aan reizigers hun mening vroeg. Uiteindelijk koos 37 procent van de bijna 4400 respondenten voor deze verbinding tussen Almere en Lelystad. 

De spoorlijn Sittard – Maastricht eindigde op de tweede plaats en met 17 procent van de stemmen ging de verbinding Haarlem – Zandvoort aan Zee met de derde plaats aan de haal.

Verkiezing

De spoorlijn Almere Centrum – Lelystad Centrum loopt dwars door natuurgebied Oostvaardersplassen. Dit traject was voorafgaand aan de reizigersverkiezing uitgekozen door hoofdconducteur Carola Nummerdor. “Je ziet hier heel goed de wisseling van de seizoenen. Het prachtige uitzicht op het natuurgebied is geen dag hetzelfde.” NS laat nu verder nog een audiotour ontwikkelingen met de hoogtepunten van deze verbinding.

De andere drie tracés die werden verkozen door NS-personeel, waren Baarn – Utrecht Overvecht, Haarlem – Hoorn en de verbinding tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Daarmee waren trajecten geselecteerd die veel verschillende uitzichten lieten zien, zoals heel veel natuur of juist mooie stedelijke uitzichten. De verkiezing werd door NS georganiseerd onder het motto: ‘Nederland is prachtig, kijk maar uit het raam’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Mooiste treinreis tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum”

kees boer|12.08.16|21:28

Ik vind dat ook kleinere vervoerders hadden mee moeten dingen die heeft ook mooie trajecten zoals de Heuvel- en Maaslijn,Zwolle – Mariënberg,voort vind ik het spoortraject op de Veluwezoom ook mooi en die tussen zutphen en hengelo.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.