Trein Zwitserland, steekpartij

Dader en slachtoffer van steekpartij Zwitserse trein overleden

Bij een steekpartij in een Zwitserse trein dit weekend zijn de 27-jarige dader en een 34-jarig slachtoffer om het leven gekomen. Verder zijn enkele andere reizigers gewond geraakt, waarvan er één nog steeds zwaargewond is. De dader stak met een mes in op reizigers en probeerde een vrouw in brand te steken.

Dit gebeurde net voor het station van Salez, een plaatsje in het zuidoosten van Zwitserland. Volgens de politie had de man waarschijnlijk geen terroristische motieven voor zijn daad. Hij is namelijk niet bekend bij de politie en had een typische Zwitserse naam. Bovendien is het huis van de dader onderzocht en daarbij is niets bijzonders gevonden, meldt de Zwitserse Basler Zeitung.

Slachtoffers

De politie acht het meer waarschijnlijk dat het hier gaat om een crime passionel. De 27-jarige dader gooide een brandbare stof over een vrouw en stak die daarna aan. Het is niet zeker of deze vrouw is overleden aan haar verwondingen. Hierna probeerde de man met een mes andere personen te verwonden. Er is waarschijnlijk voor ruim 92.000 euro schade aan de trein veroorzaakt.

Op het moment dat de man toesloeg, zaten er enkele tientallen passagiers in de trein. Behalve de overleden vrouw, zijn een man van 50, een jongen van 17, drie vrouwen van 17, 34 en 43 en een 6-jarig kind gewond geraakt. De trein stopte op het stations van Salez omdat het brandalarm afging. Een man die op het perron stond te wachten, zou de dader hier uit de trein hebben getrokken. De politie en de hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dader en slachtoffer van steekpartij Zwitserse trein overleden | OVPro.nl
Trein Zwitserland, steekpartij

Dader en slachtoffer van steekpartij Zwitserse trein overleden

Bij een steekpartij in een Zwitserse trein dit weekend zijn de 27-jarige dader en een 34-jarig slachtoffer om het leven gekomen. Verder zijn enkele andere reizigers gewond geraakt, waarvan er één nog steeds zwaargewond is. De dader stak met een mes in op reizigers en probeerde een vrouw in brand te steken.

Dit gebeurde net voor het station van Salez, een plaatsje in het zuidoosten van Zwitserland. Volgens de politie had de man waarschijnlijk geen terroristische motieven voor zijn daad. Hij is namelijk niet bekend bij de politie en had een typische Zwitserse naam. Bovendien is het huis van de dader onderzocht en daarbij is niets bijzonders gevonden, meldt de Zwitserse Basler Zeitung.

Slachtoffers

De politie acht het meer waarschijnlijk dat het hier gaat om een crime passionel. De 27-jarige dader gooide een brandbare stof over een vrouw en stak die daarna aan. Het is niet zeker of deze vrouw is overleden aan haar verwondingen. Hierna probeerde de man met een mes andere personen te verwonden. Er is waarschijnlijk voor ruim 92.000 euro schade aan de trein veroorzaakt.

Op het moment dat de man toesloeg, zaten er enkele tientallen passagiers in de trein. Behalve de overleden vrouw, zijn een man van 50, een jongen van 17, drie vrouwen van 17, 34 en 43 en een 6-jarig kind gewond geraakt. De trein stopte op het stations van Salez omdat het brandalarm afging. Een man die op het perron stond te wachten, zou de dader hier uit de trein hebben getrokken. De politie en de hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.