Eurostar, St Mary Cray,

Eurostar wil in minder dan vier uur van Londen naar Amsterdam

De internationale treinreis die Eurostar eind volgend jaar wil aanbieden tussen Londen en Amsterdam duurt 3 uur en 50 minuten. Vanaf Amsterdam naar de Britse hoofdstad moeten reizigers iets langer voor hun reis uittrekken, namelijk 4 uur en 9 minuten op werkdagen. De trein zal twee keer per dag vertrekken, namelijk ’s ochtends en in de namiddag. Dit blijkt uit een aanvraag die Eurostar heeft ingediend. 

Momenteel moeten reizigers op deze verbinding nog overstappen en zijn verder flink wat langer onderweg. Overigens is het niet absoluut zeker dat deze trein zal gaan rijden in 2017. Daarover moeten alle betrokken landen, dus Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en België, nog hun oordeel uitspreken. Pas als er een akkoord is over deze verbinding wil Eurostar toelichting geven over de reis.

Veiligheidscontroles

De treinverbinding vanuit Amsterdam duurt langer dan andersom omdat er sprake is van een verplichte stop in Brussel van 28 minuten. Hier worden op dat moment veiligheidscontroles uitgevoerd. Andersom is daar geen sprake van omdat de paspoortcontrole al in Londen uitgevoerd wordt, voordat passagiers de trein betreden. Dit geldt ook voor Parijs en Brussel

Overigens stopt de Eurostar-trein vanuit Londen wel op station Antwerpen, maar slaat de trein deze Belgische stad over tijdens de route van Amsterdam naar de Britse hoofdstad. Eurostar hoopt met deze treinverbinding te kunnen concurreren met vliegmaatschappijen die ook tussen Amsterdam en Londen opereren. “We willen hiermee reizigers een andere keuze geven”, staat te lezen in de aanvraag van Eurostar. “We hopen zowel zakenreizigers als plezierreizigers te bedienen.”

Bekijk hier de dienstregeling van de Eurostar

dienstregeling-eurostar

dienstregeling-eurostar-a-l

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Eurostar wil in minder dan vier uur van Londen naar Amsterdam”

Wiebe Goossen|18.10.16|12:10

Eindelijk een directe trein naar Londen! Ik kan haast niet wachten!

kees boer|18.10.16|14:24

Ik had net zo gehoopt dat deze trein dit jaar van start zou gaan daar ik die proef zag rijden in het voorjaar,ooit las ik dat deze met de eeuwwisseling van start zou gaan,zou zelfs een vlechtsysteem in Brussel komen tussen Eurostar/Thalys uit Amsterdam/Keulen.

Bernie Stevenson|18.10.16|14:43

Het lijkt dat het eindelijk gaat lukken maar het is nog afwachten.Er zouden ook een verbinding komen Londen -> Frankfurt via Amsterdam en Rotterdam v.v. Dat stond in gepland vanaf 2013! Er werd zelfs in 2011 een presentatie van Deutsche Baan, van een ICE trein in St Pancras Londen om deze route te aankondigen. Laatste hoorde ik van DB dat dit was nog steeds de bedoeling….. We zien het wel – hopelijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurostar wil in minder dan vier uur van Londen naar Amsterdam | OVPro.nl
Eurostar, St Mary Cray,

Eurostar wil in minder dan vier uur van Londen naar Amsterdam

De internationale treinreis die Eurostar eind volgend jaar wil aanbieden tussen Londen en Amsterdam duurt 3 uur en 50 minuten. Vanaf Amsterdam naar de Britse hoofdstad moeten reizigers iets langer voor hun reis uittrekken, namelijk 4 uur en 9 minuten op werkdagen. De trein zal twee keer per dag vertrekken, namelijk ’s ochtends en in de namiddag. Dit blijkt uit een aanvraag die Eurostar heeft ingediend. 

Momenteel moeten reizigers op deze verbinding nog overstappen en zijn verder flink wat langer onderweg. Overigens is het niet absoluut zeker dat deze trein zal gaan rijden in 2017. Daarover moeten alle betrokken landen, dus Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk en België, nog hun oordeel uitspreken. Pas als er een akkoord is over deze verbinding wil Eurostar toelichting geven over de reis.

Veiligheidscontroles

De treinverbinding vanuit Amsterdam duurt langer dan andersom omdat er sprake is van een verplichte stop in Brussel van 28 minuten. Hier worden op dat moment veiligheidscontroles uitgevoerd. Andersom is daar geen sprake van omdat de paspoortcontrole al in Londen uitgevoerd wordt, voordat passagiers de trein betreden. Dit geldt ook voor Parijs en Brussel

Overigens stopt de Eurostar-trein vanuit Londen wel op station Antwerpen, maar slaat de trein deze Belgische stad over tijdens de route van Amsterdam naar de Britse hoofdstad. Eurostar hoopt met deze treinverbinding te kunnen concurreren met vliegmaatschappijen die ook tussen Amsterdam en Londen opereren. “We willen hiermee reizigers een andere keuze geven”, staat te lezen in de aanvraag van Eurostar. “We hopen zowel zakenreizigers als plezierreizigers te bedienen.”

Bekijk hier de dienstregeling van de Eurostar

dienstregeling-eurostar

dienstregeling-eurostar-a-l

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Eurostar wil in minder dan vier uur van Londen naar Amsterdam”

Wiebe Goossen|18.10.16|12:10

Eindelijk een directe trein naar Londen! Ik kan haast niet wachten!

kees boer|18.10.16|14:24

Ik had net zo gehoopt dat deze trein dit jaar van start zou gaan daar ik die proef zag rijden in het voorjaar,ooit las ik dat deze met de eeuwwisseling van start zou gaan,zou zelfs een vlechtsysteem in Brussel komen tussen Eurostar/Thalys uit Amsterdam/Keulen.

Bernie Stevenson|18.10.16|14:43

Het lijkt dat het eindelijk gaat lukken maar het is nog afwachten.Er zouden ook een verbinding komen Londen -> Frankfurt via Amsterdam en Rotterdam v.v. Dat stond in gepland vanaf 2013! Er werd zelfs in 2011 een presentatie van Deutsche Baan, van een ICE trein in St Pancras Londen om deze route te aankondigen. Laatste hoorde ik van DB dat dit was nog steeds de bedoeling….. We zien het wel – hopelijk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.