Volle NS-trein, drukte, reizigers

NS vervangt spitsbussen door uitbreiding proef MyOV

Volle NS-trein, drukte, reizigers

De proef met spitsmijden door middel van de app MyOV door NS wordt uitgebreid van twee naar zes trajecten. Via deze app kunnen reizigers punten sparen wanneer ze buiten de spits reizen. Die proef vervangt de tijdelijke inzet van de spitsbussen, waarmee NS de drukte in de trein wilde opvangen. Deze bussen trekken een zeer beperkt aantal reizigers, terwijl de app – die eerder werd ingevoerd op de trajecten Geldermalsen-Utrecht en Amersfoort-Utrecht – boven verwachting vaak gedownload is.

Voor deze twee trajecten hebben al 6000 reizigers van NS de app gedownload. De uitbreiding betreft de trajecten Den Bosch-Utrecht, Arnhem-Utrecht, Veenendaal-Utrecht en Hilversum-Utrecht. De spoorvervoerder durft nog niet te zeggen of hiermee echt de overlast van drukke treinen beperkt kan worden. “De eerste resultaten zijn bemoedigend, maar het is nog te vroeg om te zien of het leidt tot minder drukke treinen”, aldus NS.

Drukke spoorlijnen

Reizigers kunnen sinds gisteren ook op de andere vier trajecten punten sparen. Reizigers krijgen in de app te zien welke treinen rustiger zijn en krijgen punten toegekend als ze de drukke treinen ontwijken. Die punten kunnen worden ingewisseld voor een cadeautje, zoals een kop koffie op het station, maar ook bijvoorbeeld een bioscoopkaartje.

Deze app is eerder als proef ingezet op de noordelijke lijnen en de Vechtdallijnen van Arriva en door Connexxion op de Valleilijn. Zo wordt geprobeerd om treinreizigers beter over de dag te spreiden. NS heeft te maken met erg drukke spitsuren, waardoor de vervoerder meerdere maatregelen neemt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.