Treinverkeer bij Winsum hervat na plaatsing matrixborden

Het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool is maandag hervat. Vrijdag reed een trein tegen een melktankwagen bij een spoorwegovergang in Winsum, waardoor het voertuig ontspoorde. Sindsdien lag het treinverkeer op dat traject stil. Na plaatsing van matrixborden bij de betreffende spoorwegovergang is de dienstregeling hervat.

Het ongeval gebeurde vrijdag omstreeks 12.05 uur. Achttien passagiers raakten gewond, van wie er elf naar een ziekenhuis zijn gebracht. De machinist bleef ongedeerd. Naast de machinist zat er nog een andere Arriva-medewerker in de trein, die lichte verwondingen opliep.

Knipperlichten

Het spoor moest na de aanrijding worden hersteld en er zijn matrixborden geplaatst. Ook zijn knipperlichten aanwezig bij de betreffende overgang. Meteen na het ongeval is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het incident.

Arriva-medewerkers hebben de persoonlijke bezittingen die passagiers noodgedwongen in de trein hebben moeten achterlaten, uit de trein gehaald, geregistreerd en opgeslagen. Voor de eigenaren is een informatienummer beschikbaar: 0800-0200746.

Lees ook: 18 gewonden bij botsing Arriva-trein in Groningen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.