3,5 jaar cel voor Duitse treindienstleider bij dodelijk treinongeval

ANP-foto gebruikt op 05-12-2016

De treindienstleider die aan het werk was tijdens het dodelijke treinongeval in Duitsland op 9 februari, is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar. De man gaf een maand geleden in de rechtbank toe dat hij fouten heeft gemaakt. Bij de botsing tussen twee passagierstreinen kwamen twaalf inzittenden om het leven en raakten verder nog circa 90 andere passagiers gewond. 

De maximale straf die de man kon worden opgelegd was vijf jaar. Circa een maand geleden kwam de 40-jarige treindienstleider tijdens de rechtszaak aan het woord en hij erkende hier dat hij een verkeerd signaal had aangezet, waardoor er niet op de goede manier een noodoproep werd gedaan. Tevens gaf hij toe dat hij een spelletje aan het spelen was op zijn telefoon en daardoor dus afgeleid was.

Treinramp

Het ongeluk vond plaats op 9 februari, op een enkelsporig traject tussen Holzkirchen en Rosenheim. Nabij Bad Aibling botsten twee passagierstreinen op elkaar, waarin in totaal 150 mensen zaten. Al vrij snel werd bekend dat er waarschijnlijk sprake was van menselijk falen. Onder de dodelijke slachtoffers waren twee machinisten en twee conducteurs.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.