Machinist, Hanzelijn

Ontevreden NS-personeel houdt groot werkoverleg

Machinist, Hanzelijn

Verschillende machinisten en conducteurs houden woensdag een ‘landelijk groot werkoverleg’ voor de deur van het NS-hoofdkantoor in Utrecht. Ze willen daar in overleg met de vervoerder over de werkpakketten en over het gebrek aan variatie in de routes die het personeel moet rijden in de nieuwe dienstregeling. Het overleg start om 13.00 uur.

Bij dit werkoverleg zijn algemeen directeur Roger van Boxtel, directeur Operatie Marjan Rintel en Nanouke van’t Riet uitgenodigd. Daarbij wil het personeel niet alleen het gebrek aan variatie aan de kaak stellen, maar onder meer ook dat de directie geen oog heeft voor de noden van het personeel en een toename van protocollen en regels. Verder stellen zij dat er nog steeds geen tweede hoofdconducteur meereist in de avonduren.

Reizigers

De verwachting is dat reizigers weinig hinder zullen ondervinden van het werkoverleg. Het Amsterdams Machinisten Kollektief (AMK), de organisator van het werkoverleg, denkt dat de meeste machinisten en conducteurs die deel willen nemen, vrij hebben genomen. Helemaal zeker is dit echter niet; de uitval van treinen blijft een mogelijkheid.

Net voor de kerst wilde het NS-personeel uit protest tegen de nieuwe werkpakketten het werk neerleggen, maar daar stak de rechter een stokje voor. Het zou voor te veel overlast en zelfs gevaar kunnen zorgen. Die staking werd georganiseerd door vakbond VVMC, maar de vakbonden VVMC en FNV hebben nu niets met het werkoverleg te maken. Zij zijn namelijk nog met de NS in gesprek over de werkpakketten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.