Incheckpalen Syntus, Arriva, NS

Syntus en Arriva onderzoeken éénmalig inchecken

Arriva en Syntus zijn bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden voor een single check in/check-out op de Overijsselse treinen. Dit betekent dat reizigers die tijdens een doorgaande OV-reis met een trein van Arriva én van Syntus reizen, nog maar één keer hoeven in te checken. Dit zei de adjunct-directeur van Syntus, Emile Broersma, vrijdag tijdens het OV-congres ‘Samen werken we aan beter OV in Noord-Oost’.  

Het meerdere malen moeten inchecken bij verschillende vervoerders voor één treinreis zorgt al langere tijd voor frustraties bij de reizigers. Onder andere reizigersorganisatie Rover probeert vervoerders al lange tijd te bewegen een single check-in/check-out te realiseren. Vooral in het oosten zijn er verschillende stations waarop treinen van Syntus, Arriva, NS en Connexxion bij elkaar komen.

Frustratie

Tijdens het OV-congres bleek opnieuw dat dit voor de reizigers voor frustratie zorgt, nadat een klacht kwam uit het publiek. Broersma toonde begrip voor dit ongemak van reizigers en vertelde samen met vervoerder Arriva bezig te zijn om het enkelvoudig inchecken mogelijk te maken. “Over één jaar hebben we hopelijk 1 check-in/check-out systeem op alle overheidslijnen”, aldus de adjunct-directeur.

De Gelderse gedeputeerde Conny Bieze benadrukte ook dat een single check-in/check-out snel geregeld zou moeten worden. Ze zei te begrijpen dat het meerdere malen moeten in- en uitchecken overlast veroorzaakt, maar legde uit dat de komst van verschillende vervoerders wel degelijk ook goed was voor de reiziger, mede door de tariefvrijheid. “Nu moeten we de volgende stap zetten, namelijk alle technische mogelijkheden realiseren.”

Valleilijn

Ook de proef op de Valleilijn gaat door. Daarvoor hebben NS en Connexxion in juli 2016 toestemming gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Aan die proef zitten echter beperkingen verbonden. De pilot mag slechts 12 maanden duren en de vervoerders moeten voorkomen dat er concurrentiegevoelige informatie wordt uitgewisseld.

Lees ook: NS en Connexxion mogen proef met single check-in/check-out uitvoeren

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Syntus en Arriva onderzoeken éénmalig inchecken | OVPro.nl
Incheckpalen Syntus, Arriva, NS

Syntus en Arriva onderzoeken éénmalig inchecken

Arriva en Syntus zijn bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden voor een single check in/check-out op de Overijsselse treinen. Dit betekent dat reizigers die tijdens een doorgaande OV-reis met een trein van Arriva én van Syntus reizen, nog maar één keer hoeven in te checken. Dit zei de adjunct-directeur van Syntus, Emile Broersma, vrijdag tijdens het OV-congres ‘Samen werken we aan beter OV in Noord-Oost’.  

Het meerdere malen moeten inchecken bij verschillende vervoerders voor één treinreis zorgt al langere tijd voor frustraties bij de reizigers. Onder andere reizigersorganisatie Rover probeert vervoerders al lange tijd te bewegen een single check-in/check-out te realiseren. Vooral in het oosten zijn er verschillende stations waarop treinen van Syntus, Arriva, NS en Connexxion bij elkaar komen.

Frustratie

Tijdens het OV-congres bleek opnieuw dat dit voor de reizigers voor frustratie zorgt, nadat een klacht kwam uit het publiek. Broersma toonde begrip voor dit ongemak van reizigers en vertelde samen met vervoerder Arriva bezig te zijn om het enkelvoudig inchecken mogelijk te maken. “Over één jaar hebben we hopelijk 1 check-in/check-out systeem op alle overheidslijnen”, aldus de adjunct-directeur.

De Gelderse gedeputeerde Conny Bieze benadrukte ook dat een single check-in/check-out snel geregeld zou moeten worden. Ze zei te begrijpen dat het meerdere malen moeten in- en uitchecken overlast veroorzaakt, maar legde uit dat de komst van verschillende vervoerders wel degelijk ook goed was voor de reiziger, mede door de tariefvrijheid. “Nu moeten we de volgende stap zetten, namelijk alle technische mogelijkheden realiseren.”

Valleilijn

Ook de proef op de Valleilijn gaat door. Daarvoor hebben NS en Connexxion in juli 2016 toestemming gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Aan die proef zitten echter beperkingen verbonden. De pilot mag slechts 12 maanden duren en de vervoerders moeten voorkomen dat er concurrentiegevoelige informatie wordt uitgewisseld.

Lees ook: NS en Connexxion mogen proef met single check-in/check-out uitvoeren

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.