Arriva-treinen binnenkort weer rechtstreeks naar Maastricht Randwyck

Arriva heeft de dienstregeling tussen Maastricht en Maastricht Randwyck aangepast, zodat reizigers van Roermond en Heerlen met ingang van 13 februari weer een rechtstreekse verbinding hebben met Maastricht Randwyck. De afgelopen maanden hebben op dit traject pendeltreinen gereden, nadat er in de eerste dagen van de nieuwe concessie van Arriva in Limburg flinke vertraging ontstond. 

Nadat Arriva het vervoer in Limburg op 11 december 2016 overnam van Veoia, bleken er forse problemen te ontstaan rondom het knooppunt Maastricht. In de dienstregeling tussen Maastricht en Maastricht Randwyck was te weinig ruimte om de treinen te koppelen en keren. Om verdere vertraging te voorkomen, besloot Arriva tijdelijk pendeltreinen te gaan gebruiken.

Extra wachttijd

“Iedereen moet wennen aan de nieuwe treinen. Ook onze nieuwe mensen”, aldus Arriva-directeur Anne Hettinga destijds. Arriva beloofde aan de slag te gaan om deze problemen in de dienstregeling op te lossen. Die oplossing lijkt nu te zijn gevonden, door meer ‘wachttijd’ op Maastricht te reserveren in de dienstregeling. Dit moet zorgen voor meer stabiliteit en robuustheid. “Met deze aanpassingen zullen vertragingen naar verwachting tot het verleden behoren”, aldus de vervoerder.

De treinen vanuit Roermond en Heerlen rijden daarom meteen weer door naar Maastricht Randwyck, waardoor reizigers niet meer hoeven over te stappen en sneller op hun bestemming arriveren. Wel waarschuwt Arriva voor aangepaste vertrek- en aankomsttijden. De reizigers vanuit Roermond en Heerlen moeten rekening houden met enkele minuten extra reistijd en de treinen tussen Maastricht en Randwyck vertrekken op andere tijden.

Lees ook: Nieuwe concessiehouders ervaren opstartproblemen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.