OV-fiets voortaan beschikbaar op alle Brabantse treinstations

Op alle treinstations en vier grote busstations in Noord-Brabant zijn voortaan OV-fietsen beschikbaar. De provincie Noord-Brabant en spoorvervoerder NS willen door het beschikbaar maken van de OV-fietsen het openbaar vervoer aantrekkelijker maken als alternatief voor de auto. De provincie heeft bovendien 800.000 euro geïnvesteerd in de aanleg van fietskluizen op de stations.

De provincie heeft OV-fietsen laten plaatsen op zestien extra treinstations en op grote busstations in Uden, Veghel, Waalwijk en Werkendam, zodat het voor reizigers gemakkelijker wordt om een reis van deur tot deur af te leggen.

“Zo zorgen we niet alleen voor minder files, maar fietsen is ook een goedkoop en gezond alternatief voor de auto”, aldus de Brabantse gedeputeerde Christophe van der Maat. “We zorgen dus voor meer snelfietsroutes en goed OV. En met betere fietsenstallingen en de beschikbaarheid van OV-fietsen maken we de drempel om gebruik te maken van de bus of trein in combinatie met de fiets nog lager.”

OV-fiets

De fietsen staan in aparte kluizen die geopend kunnen worden met de OV-chipkaart. NS is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van deze OV-fietsen en de kluizen. “Reizigers maken in heel Nederland al jarenlang gretig gebruik van de OV-fiets in hun reis van deur tot deur”, vertelde regiodirecteur van NS, Jeroen Alting von Geusau. “We zijn heel blij dat door deze samenwerking met de provincie de Brabantse reizigers nu op zoveel stations gebruik kunnen maken van de OV-fiets.”

Het project OV-fiets Brabant werd deze week afgerond door de ingebruikname van de fietscarrousel op station Tilburg Universiteit. In die carrousel is ruimte voor 24 fietsen. “Tilburg heeft een geschiedenis als fietsstad en met onze nieuwe mobiliteitsaanpak zetten we de fiets als belangrijke transportmiddel in onze gemeente opnieuw centraal”, zei de Tilburgse wethouder Mario Jacobs van slimme en duurzame mobiliteit. “Op deze manier bieden we iedereen de mogelijkheid om zich in onze stad op een slimme, snelle en duurzame manier te verplaatsen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “OV-fiets voortaan beschikbaar op alle Brabantse treinstations”

Wouter van Gessel|21.02.17|22:53

Op alle trein, metro en sneltram stations in NL moeten deze voorzieningen aanwezig zijn naast fietsparkeren. Noord Brabant is goed bezig.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.