Genomineerden RailTech Innovation Awards 2017 bekend

De jury heeft de genomineerden voor de RailTech Innovation Awards 2017 bekendgemaakt. Er zijn drie genomineerden per categorie. Voor de categorie Openbaar Vervoer zijn genomineerd: G4S Cash Solutions, Infrabel en Royal HaskoningDHV.

Tijdens de eerste dag van RailTech Europe 2017 op 28 maart zullen deze genomineerden hun innovatie ‘pitchen’, waarna de jury de winnaars zal bekendmaken tijdens het RailTech Awards diner. Het stemmen voor de Publieksprijs is nu geopend. Bekijk de genomineerden en de tussenstand via:


Er worden diverse Innovation Awards uitgereikt tijdens het RailTech Awards diner:

  • Innovation Awards; beste innovatieve product / service (5 categorieën)
  • Young Innovation Award; beste innovatieve product / service door personen tot 30 jaar
  • Public Award; beste innovatieve product / service volgens het publiek
  • Startup Award; beste innovatieve product / service van een startup bedrijf

Genomineerden RailTech Innovation Awards

Category: Public Transport

  • G4S Cash Solutions – G4S PAY-OV: Secure, customer centric payment solutions for public transport
  • Infrabel – A 3D simulator able to replicate their working environment and place them in hazardous situations
  • Royal Haskoning DHV – Using micro-simulation on national scale for timetable development

Categorie: Infrastructure

  • AFT Pneumotion B.V. – Rail Brush
  • Fugro RailData & BAM Infra Rail bv – (Semi) automatic generation of tamping information using the advanced RILA application
  • Rail Road Systems BV – Prevent disruption by animals on and around the track

Category: Rolling Stock

  • FLIR ITS The RSX-F hybrid thermal wide view angle of 95°and HD imaging sensor
  • RailWatch GmbH & Co. KG Automatic freight wagon monitoring by RailWatch
  • Ricardo Rail The “PanMon” pantograph monitoring system

Category: Technology

  • Amadeus IT Group, SA – Rail Display
  • Amberg Technologies AG – The unique Railway Surveying System IMS 5000 – a revolutionary high-output 3D scanning and track survey system
  • InTraffic – NaviNABO, the intelligent railway crossing app

Category: Rail Cargo

  • AeroTrail Solutions – Streamliner
  • Holland Container Innovations – 4FOLD Foldable Container
  • Move Intermodal – Ultralight 45ft intermodal swapbody

Categorie: Young Innovation Awards

  • Jonge Veranderaars – OVSmiles
  • Movares – Crowd simulation: A decision-making tool for simulating peak crowd flows and evacuations
  • Delft University of Technology – Interactive Sound Barriers


The jury leden zijn:

  • Erik Sigger, Head of Proces Quality and Innovation (Dutch Railways NS)
  • Dennis Schut, Research & Innovation Manager (UIC)
  • Prof. dr. ir. Rolf Dollevoet (Technical University Delft)
  • Chris Verstegen, Manager Innovation (Dutch Infrastructure Manager ProRail)
  • Dr. Matthias Landgraf (Technical University of Graz)
  • Dr. ir. Niels van Oort, Assistant Professor Public Transport (Technical University Delft)
  • Cor G.A. Hoenders, Director (Rail Cargo Information Netherlands)

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.