Station Tilburg Centraal

NS onderzoekt losraken treinstel in Gilze-Rijen

Station Tilburg Centraal

NS gaat onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat donderdagmorgen een treinstel met passagiers los kon raken van de trein. De koppeling schoot los bij een intercity die op weg was van Roosendaal naar Zwolle. Na het incident sloeg het automatisch remsysteem aan en de NS laat aan Omroep Brabant weten dat er nooit een gevaar is geweest voor reizigers.

Het incident gebeurde in de ochtendspits voor station Tilburg. Reizigers kregen te horen dat het losgeraakte treinstel enkele meters achter de rest van de trein was gestrand. De machinist wist zelf de twee treinstellen weer te koppelen, waarna de trein de weg kon vervolgen naar Tilburg.

Koppeling treinstellen

Het treinstel is uit de dienstregeling genomen voor nadere inspectie. Vanwege het incident vielen verschillende treinen tussen Tilburg en Breda uit, wat zorgde voor veel drukte op het treinstation Tilburg. Het komt vaker voor dat de koppeling van treinstellen losschiet. Onlangs verloor een passagierstrein van de Belgische spoorvervoerder NMBS nog meerdere wagons met passagiers. Bij het voorval vielen ook geen gewonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.