Thalys, hogesnelheidstrein

Aantal reizigers Thalys in 2016 opnieuw gestegen

Thalys, hogesnelheidstrein

Ondanks de daling van het aantal toeristen en minder transport, heeft Thalys in 2016 een reizigersgroei gerealiseerd van 2,3 procent. Daarbij gaat het om reizigers op de Nederlandse route. Het aantal reizigers op het Nederlandse deel steeg ook hoger dan op andere trajecten, want over het hele Thalys-netwerk reisden in het afgelopen jaar 1,9 procent meer reizigers dan een jaar eerder.

Het aantal gebruikers bleef redelijk op peil door zakelijke reizigers en aan het einde van 2016 steeg het aantal toeristen. In de eerste twee maanden van dit jaar steeg het aantal reizigers nog verder. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar heeft de Thalys in januari en februari tot wel 18 procent meer reizigers vervoerd. Thalys zegt te merken dat het aantal toerisme weer aantrekt.

Capaciteit

Deze week breidt Thalys ook de capaciteit uit met 8 procent. Op doordeweekse dagen komt er een extra dienstregeling vanuit Amsterdam naar Parijs met vertrek om 07.17 uur. Vanuit Parijs komt er een extra rit om 17.25 uur van maandag tot en met donderdag en op vrijdag om 10.25 uur.

Met de maatregel komt Thalys vooral zakenreizigers tegemoet die op een dag binnen 3 uur en een kwartier op en neer willen naar Parijs. Tevens is het de bedoeling om de capaciteit van bepaalde treinen te verdubbelen, waaronder de trein van 17.25 uur van Parijs naar Amsterdam.

Groei sinds 2010

In eerdere jaren steeg het aantal reizigers op de Thalys én op de Intercity Direct ook al. Het totale aantal reizigers dat gebruikmaakt van deze treinen zit al in de lift sinds 2010. In de eerste helft van 2015 steeg het aantal reizigers dat in de Thalys stapte met acht procent in vergelijking met een jaar eerder.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal reizigers Thalys in 2016 opnieuw gestegen | OVPro.nl
Thalys, hogesnelheidstrein

Aantal reizigers Thalys in 2016 opnieuw gestegen

Ondanks de daling van het aantal toeristen en minder transport, heeft Thalys in 2016 een reizigersgroei gerealiseerd van 2,3 procent. Daarbij gaat het om reizigers op de Nederlandse route. Het aantal reizigers op het Nederlandse deel steeg ook hoger dan op andere trajecten, want over het hele Thalys-netwerk reisden in het afgelopen jaar 1,9 procent meer reizigers dan een jaar eerder.

Het aantal gebruikers bleef redelijk op peil door zakelijke reizigers en aan het einde van 2016 steeg het aantal toeristen. In de eerste twee maanden van dit jaar steeg het aantal reizigers nog verder. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar heeft de Thalys in januari en februari tot wel 18 procent meer reizigers vervoerd. Thalys zegt te merken dat het aantal toerisme weer aantrekt.

Capaciteit

Deze week breidt Thalys ook de capaciteit uit met 8 procent. Op doordeweekse dagen komt er een extra dienstregeling vanuit Amsterdam naar Parijs met vertrek om 07.17 uur. Vanuit Parijs komt er een extra rit om 17.25 uur van maandag tot en met donderdag en op vrijdag om 10.25 uur.

Met de maatregel komt Thalys vooral zakenreizigers tegemoet die op een dag binnen 3 uur en een kwartier op en neer willen naar Parijs. Tevens is het de bedoeling om de capaciteit van bepaalde treinen te verdubbelen, waaronder de trein van 17.25 uur van Parijs naar Amsterdam.

Groei sinds 2010

In eerdere jaren steeg het aantal reizigers op de Thalys én op de Intercity Direct ook al. Het totale aantal reizigers dat gebruikmaakt van deze treinen zit al in de lift sinds 2010. In de eerste helft van 2015 steeg het aantal reizigers dat in de Thalys stapte met acht procent in vergelijking met een jaar eerder.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.