Informatiebord, centraal station, Utrecht

NS brengt blauwe klapperbord terug naar vier grote stations

Jarenlang behoorde het grote blauwe klapperbord op Utrecht Centraal tot een van de meest opvallende kenmerken op dit station. Maar in 2013 haalde NS dit bord met reisinformatie over alle vertrekkende treinen weg en sindsdien hangen er op het station alleen nog kleinere, digitale informatieschermen. Binnenkort zal dit grote scherm echter terugkeren en niet alleen op Utrecht Centraal.

Er zullen ook grote schermen worden geplaatst op de stations Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Volgens NS gebeurt dit omdat veel mensen om de terugkeer van het grote blauwe bord hebben verzocht. De verwachting is dat de schermen in 2018 op die vier stations geplaatst zullen worden, maar dan wel in een moderne variant.

Locatie

Het blauwe klapperbord in het midden van Utrecht Centraal werd in 2011 tijdelijk vervangen door een digitale variant. Daarop konden reizigers nog steeds snel zien vanaf welk station en hoe laat de trein vertrok. Maar vanwege de verbouwing van dit station, werd ook deze variant weggehaald en NS kon op dat moment nog niet zeggen of het bord na de verbouwing zou terugkeren.

Het is nog niet bekend hoe het bord er precies uit gaat zien, maar NS wil met deze borden weer één centraal punt bieden waar duidelijk wordt aangegeven welke treinen vanaf welk perron vertrekken. De spoorvervoerder beraadt zich nog op de precieze afmetingen en locaties op de stations.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.