Intercitytrein botst op bestelbus op overweg in Heiloo

Een intercity van NS is donderdagmiddag op een overweg bij Heiloo tot botsing gekomen met een bestelbus. Het ging hier om een overweg die wel was beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis een een waarschuwingshek, maar niet door overwegbomen en overwegbellen. Bij het ongeval raakten drie mensen gewond, waarvan er twee naar het ziekenhuis moesten.

Ook raakten de trein en de bovenleiding beschadigd. ProRail laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Het treinverkeer was door het ongeluk tijdelijk gestremd. Naar verluidt zou de trein de bestelwagen enkele tientallen meters hebben meegesleept.

WILO

In dit geval gebeurde het onderzoek op een zogeheten WILO, wat staat voor de Waarschuwingsinstallatie Landelijke Overweg. Het was dus geen onbewaakte overweg. Volgens ProRail is van alle 1800 openbare overwegen 1700 beveiligd. Ongeveer 120 stuks zijn de zogenaamde ‘Niet Actief Beveiligde Overwegen’ of NABO’s. ProRail poogt de overwegen die niet beveiligd zijn zo snel mogelijk uit te rusten met beveiligen of op te heffen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Intercitytrein botst op bestelbus op overweg in Heiloo | OVPro.nl

Intercitytrein botst op bestelbus op overweg in Heiloo

Een intercity van NS is donderdagmiddag op een overweg bij Heiloo tot botsing gekomen met een bestelbus. Het ging hier om een overweg die wel was beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis een een waarschuwingshek, maar niet door overwegbomen en overwegbellen. Bij het ongeval raakten drie mensen gewond, waarvan er twee naar het ziekenhuis moesten.

Ook raakten de trein en de bovenleiding beschadigd. ProRail laat weten dat er onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van het ongeval. Het treinverkeer was door het ongeluk tijdelijk gestremd. Naar verluidt zou de trein de bestelwagen enkele tientallen meters hebben meegesleept.

WILO

In dit geval gebeurde het onderzoek op een zogeheten WILO, wat staat voor de Waarschuwingsinstallatie Landelijke Overweg. Het was dus geen onbewaakte overweg. Volgens ProRail is van alle 1800 openbare overwegen 1700 beveiligd. Ongeveer 120 stuks zijn de zogenaamde ‘Niet Actief Beveiligde Overwegen’ of NABO’s. ProRail poogt de overwegen die niet beveiligd zijn zo snel mogelijk uit te rusten met beveiligen of op te heffen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.