Arriva-trein knalt op bestelbus op onbewaakte overweg

Een passagierstrein van Arriva is vrijdagmiddag tot botsing gekomen met een bestelauto op een Niet Actief Beveiligde Overweg in Opheusden. De bus belandde door de botsing op zijn kop in de sloot en de chauffeur moest naar het ziekenhuis worden gebracht. In de trein raakte niemand gewond. Naar de precieze toedracht van het ongeval wordt onderzoek gedaan.

ProRail stuurde incidentenbestrijders naar de plaats van het ongeluk, die moesten helpen bij het opvangen van eventuele slachtoffers en reizigers. Daarna was het hun taak om het spoor zo snel mogelijk weer beschikbaar te maken voor de treinen. Het treinverkeer tussen Kesteren en Arnhem was vanaf 13.30 uur tijdelijk gestremd, maar kon rond 18.00 uur weer hervat worden.

Overwegen

Na het ongeval afgelopen vrijdag, benadrukte infrabeheerder ProRail hoe belangrijk het is om de 120 Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) zo snel mogelijk te beveiligen of op te heffen. Er gebeuren vaker ongelukken op dergelijke overwegen, waaronder in maart van dit jaar. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

In Nederland zijn de meeste overwegen ‘openbaar’. Er liggen er 1.800 in de openbare weg en dat zijn dus publieke oversteekplaatsen. Het merendeel daarvan is beveiligd met overwegbomen, bellen en lampen, maar er zijn nog 120 NABO’s.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.