Lege passagierstrein vliegt in brand na breuk bovenleiding

Tussen Meppel en Hoogeveen is woensdagochtend rond acht uur een deel van de bovenleiding op het dak van een lege passagiertrein terechtgekomen. Daardoor is er een brand in de trein ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. De werkzaamheden aan de bovenleiding zijn woensdagmiddag rond 16.00 uur afgerond, waarna het treinverkeer is hervat.

Omdat er in eerste instantie nog spanning op de bovenleiding stond, kon de brandweer niet meteen beginnen met het blussen. Spoormonteurs van Asset Rail zijn ter plaatse gegaan voor het aarden van de bovenleiding. Daarna konden de bluswerkzaamheden starten.

Vervangend busvervoer

Toen het vuur eenmaal was gedoofd, werd de trein door een andere locomotief weggesleept. Daarna kon er met de herstelwerkzaamheden van de bovenleiding worden gestart. Vanwege het voorval konden er tot 16.00 uur geen treinen rijden tussen Meppel en Beilen. NS heeft vervangend bussen ingezet.

Update: 16.20 uur

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lege passagierstrein vliegt in brand na breuk bovenleiding | OVPro.nl

Lege passagierstrein vliegt in brand na breuk bovenleiding

Tussen Meppel en Hoogeveen is woensdagochtend rond acht uur een deel van de bovenleiding op het dak van een lege passagiertrein terechtgekomen. Daardoor is er een brand in de trein ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. De werkzaamheden aan de bovenleiding zijn woensdagmiddag rond 16.00 uur afgerond, waarna het treinverkeer is hervat.

Omdat er in eerste instantie nog spanning op de bovenleiding stond, kon de brandweer niet meteen beginnen met het blussen. Spoormonteurs van Asset Rail zijn ter plaatse gegaan voor het aarden van de bovenleiding. Daarna konden de bluswerkzaamheden starten.

Vervangend busvervoer

Toen het vuur eenmaal was gedoofd, werd de trein door een andere locomotief weggesleept. Daarna kon er met de herstelwerkzaamheden van de bovenleiding worden gestart. Vanwege het voorval konden er tot 16.00 uur geen treinen rijden tussen Meppel en Beilen. NS heeft vervangend bussen ingezet.

Update: 16.20 uur

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.