Belgische spoormedewerker overleden na aanrijding door trein

Bij het Belgische station Oostende is donderdagochtend een man om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een trein. Het ging om een werknemer van een aannemersbedrijf dat in opdracht van Infrabel opmetingen uitvoerde aan het spoor. De man zou op het spoor voorbereidende werkzaamheden hebben uitgevoerd op het moment dat de trein het station uit reed. 

Dit melden verschillende Belgische media. De hulpdiensten zijn ingeschakeld, maar dat kwam voor de spoormedewerker te laat. Een woordvoerder van infrabeheerder Infrabel noemt het ‘een spijtig ongeval’.

Werkzaamheden spoor

Hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden, is onbekend. Naar verluidt was het slachtoffer bezig met voorbereidende werkzaamheden op spoor 6, terwijl alle treinen juist over spoor 5 en spoor 6 reden vanwege werkzaamheden aan de andere sporen. Het ongeval gebeurde net buiten het station; de achterste treinstellen stonden nog aan het perron.

Het ongeval vond plaats rond half 8 ’s ochtends en daarna werd het treinverkeer stilgelegd. Het parket – het Belgische Openbaar Ministerie – is aanwezig om het ongeluk te onderzoeken. Met busvervoer van Vlaamse vervoerder De Lijn werden passagiers naar Brugge gebracht en reizigers kregen het advies om de kusttram te gebruiken tussen Blankenberge en Oostende.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.