Cora van Nieuwenhuizen

Tonnen schade aan NS-treinen door graffiti met zuur

Een graffitispuiter heeft onlangs in Noord-Holland zeventien NS-treinen beschadigd door de voertuigen te bekladden met een verf waarin een soort zuur is verwerkt. Daarmee wordt de eigen verflaag van de trein beschadigd. De treinen werden ook bekrast. Volgens NS bedraagt de schade ongeveer vier ton. NS heeft aangifte gedaan bij de politie.

Bij drie treinen was de schade zo omvangrijk, dat zij helemaal opnieuw geschuurd moesten worden. Daardoor zijn zij anderhalve week niet inzetbaar voor reizigers.

Vandalisme

NS zegt in een reactie op het vandalisme het onacceptabel te vinden als haar treinen beschadigd worden. “Graffiti spuiten is strafbaar, veroorzaakt hinder voor onze reizigers en het kost veel geld om het te verwijderen. Wij zijn daarom samen met de politie op zoek naar de dader. Met de politie roepen ook wij de dader op zich te melden.”

De politie heeft beeldmateriaal van de verdachte. Mocht hij of zij niet voor 1 november melden, worden deze beelden via diverse social media en op Politie.nl gedeeld. Ook OVPro zal deze beelden helpen verspreiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Tonnen schade aan NS-treinen door graffiti met zuur”

John van Rooij|24.10.17|13:34

Als men weet wie het is, waarom word hij dan niet opgepakt en de schade laten betalen.
Zo te zien aan de Tag op de trein is het de zelfde persoon die voor 9 jaar geleden ook het zelfde gedaan heeft. De politie zou eens in het Graffitie archief moeten kijken en anders bij de toenmalige Spoorwegpolitie.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.