NS: reis niet tijdens de spits vanwege hevige sneeuwval

NS en ProRail waarschuwen reizigers om maandag de avondspits te mijden. NS waarschuwt dat de hinder op het spoor door sneeuwval zeer groot zal zijn. Zondag werd door de hevige weersomstandigheden de dienstregeling al aangepast en ook op maandag rijden er minder treinen. 

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Met het aanpassen van de dienstregeling willen ProRail en NS meer ruimte creëren om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Overal in Nederland staan extra sneeuw-, storingsploegen en wegsleep-locomotieven stand-by om waar nodig in te springen.

Winterweer

ProRail en NS waarschuwen dat treintijden veranderd kunnen zijn vanwege de start van de nieuwe dienstregeling of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en buiten de spits te reizen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.