Intercity, trein, NS

NS past dienstregeling aan vanwege storm

NS rijdt donderdag een aangepaste dienstregeling vanwege de storm. Het is een voorzorgsmaatregel van de spoorvervoerder, die zo wil voorkomen dat er problemen ontstaan vanwege het slechte weer. Door minder treinen te laten rijden, heeft de vervoerder meer ruimte om storingen op het spoor snel te verhelpen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om bomen die omwaaien en op het spoor belanden of de bovenleiding beschadigen. “Voor NS en ProRail is het belangrijk dat u zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunt reizen met de trein, ook als het slecht weer is”, laat NS weten. Het KNMI heeft voor donderdag code oranje afgegeven.

Minder treinen

De aangepaste dienstregeling houdt in dat de frequentie van de treinen op veel plaatsen in Nederland wordt uitgedund tot één trein per half uur. Op veel plekken vertrekt normaal elk kwartier of zelfs elke tien minuten een trein. De vervoerder adviseert reizigers in ieder geval altijd de reisplanner of de website van NS in de gaten te houden, om te kijken of er zich verstoringen voordoen. Verder wordt er ook gewaarschuwd voor een langere reistijd, extra overstappen en drukkere treinen. Vooral tijdens de spits kunnen treinen beduidend voller zijn.

De vervoerder heeft al gemeld dat op de HSL tussen Rotterdam en Breda vanwege de storm geen treinen rijden. De Intercity Direct wordt tussen Breda en Rotterdam omgeleid en ook op station Dordrecht. Verder rijden er op circa twintig trajecten de hele dag minder intercity’s en sprinters en op zeven aanvullende trajecten minder treinen tijdens de spitsuren.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS past dienstregeling aan vanwege storm | OVPro.nl
Intercity, trein, NS

NS past dienstregeling aan vanwege storm

NS rijdt donderdag een aangepaste dienstregeling vanwege de storm. Het is een voorzorgsmaatregel van de spoorvervoerder, die zo wil voorkomen dat er problemen ontstaan vanwege het slechte weer. Door minder treinen te laten rijden, heeft de vervoerder meer ruimte om storingen op het spoor snel te verhelpen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om bomen die omwaaien en op het spoor belanden of de bovenleiding beschadigen. “Voor NS en ProRail is het belangrijk dat u zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunt reizen met de trein, ook als het slecht weer is”, laat NS weten. Het KNMI heeft voor donderdag code oranje afgegeven.

Minder treinen

De aangepaste dienstregeling houdt in dat de frequentie van de treinen op veel plaatsen in Nederland wordt uitgedund tot één trein per half uur. Op veel plekken vertrekt normaal elk kwartier of zelfs elke tien minuten een trein. De vervoerder adviseert reizigers in ieder geval altijd de reisplanner of de website van NS in de gaten te houden, om te kijken of er zich verstoringen voordoen. Verder wordt er ook gewaarschuwd voor een langere reistijd, extra overstappen en drukkere treinen. Vooral tijdens de spits kunnen treinen beduidend voller zijn.

De vervoerder heeft al gemeld dat op de HSL tussen Rotterdam en Breda vanwege de storm geen treinen rijden. De Intercity Direct wordt tussen Breda en Rotterdam omgeleid en ook op station Dordrecht. Verder rijden er op circa twintig trajecten de hele dag minder intercity’s en sprinters en op zeven aanvullende trajecten minder treinen tijdens de spitsuren.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.