Intercity Direct Amsterdam-Rotterdam (foto: NS)

Intercity Direct blijft tot 8 april toeslagvrij in daluren

NS verlengt de periode waarin reizigers buiten de spits zonder toeslag kunnen reizen in de Intercity Direct. Eigenlijk zou dit op 28 februari aflopen, maar door de verlenging kunnen reizigers toeslagvrij reizen tot 9 april. Door deze trein toeslagvrij te maken, komt NS tegemoet aan reizigers die benadeeld zijn door de slechte prestaties op de HSL in eerdere jaren.

NS kreeg al twee keer een boete omdat de spoorvervoerder er niet in slaagde aan de afgesproken voorwaarden te voldoen op deze hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda. Om ervoor te zorgen dat het boetebedrag terugkwam bij de reiziger, besloot het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in overleg met NS en consumentenorganisaties tot deze maatregel.

Toeslag

De voorwaarden blijven hetzelfde; reizigers hoeven alleen de toeslag van 2,40 euro te betalen als ze instappen op werkdagen tussen 06.30 en 09.30 en tussen 16.00 en 19.00 uur. Reizigers wordt wel aangeraden altijd in te checken bij de toeslagzuil. Er wordt dan weliswaar geen geld van de OV-chipkaart gehaald, maar NS benadrukt dat op deze manier altijd het juiste toeslagtarief op de kaart staat en geen verwarring ontstaat.

Consumentenorganisaties waren groot voorstander van het afschaffen van de toeslag. Zij stelden voor om de trein toeslagvrij te maken, totdat de prestaties verbeterd zouden zijn. Volgens NS zijn de prestaties op dit traject in 2017 fors verbeterd. “Zowel op punctualiteit als op zitplaatskans zitten we boven het van ons geëiste niveau”, zei NS-topman Roger van Boxtel eind november. De Maatschappij voor Beter OV spreekt over een ‘totaal overbodige handeling’.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Intercity Direct blijft tot 8 april toeslagvrij in daluren”

Kees Boer|27.02.18|20:52

Dit moet voor altijd toeslagvrij worden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Intercity Direct blijft tot 8 april toeslagvrij in daluren | OVPro.nl
Intercity Direct Amsterdam-Rotterdam (foto: NS)

Intercity Direct blijft tot 8 april toeslagvrij in daluren

NS verlengt de periode waarin reizigers buiten de spits zonder toeslag kunnen reizen in de Intercity Direct. Eigenlijk zou dit op 28 februari aflopen, maar door de verlenging kunnen reizigers toeslagvrij reizen tot 9 april. Door deze trein toeslagvrij te maken, komt NS tegemoet aan reizigers die benadeeld zijn door de slechte prestaties op de HSL in eerdere jaren.

NS kreeg al twee keer een boete omdat de spoorvervoerder er niet in slaagde aan de afgesproken voorwaarden te voldoen op deze hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda. Om ervoor te zorgen dat het boetebedrag terugkwam bij de reiziger, besloot het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in overleg met NS en consumentenorganisaties tot deze maatregel.

Toeslag

De voorwaarden blijven hetzelfde; reizigers hoeven alleen de toeslag van 2,40 euro te betalen als ze instappen op werkdagen tussen 06.30 en 09.30 en tussen 16.00 en 19.00 uur. Reizigers wordt wel aangeraden altijd in te checken bij de toeslagzuil. Er wordt dan weliswaar geen geld van de OV-chipkaart gehaald, maar NS benadrukt dat op deze manier altijd het juiste toeslagtarief op de kaart staat en geen verwarring ontstaat.

Consumentenorganisaties waren groot voorstander van het afschaffen van de toeslag. Zij stelden voor om de trein toeslagvrij te maken, totdat de prestaties verbeterd zouden zijn. Volgens NS zijn de prestaties op dit traject in 2017 fors verbeterd. “Zowel op punctualiteit als op zitplaatskans zitten we boven het van ons geëiste niveau”, zei NS-topman Roger van Boxtel eind november. De Maatschappij voor Beter OV spreekt over een ’totaal overbodige handeling’.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Intercity Direct blijft tot 8 april toeslagvrij in daluren”

Kees Boer|27.02.18|20:52

Dit moet voor altijd toeslagvrij worden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.