Arriva wint aanbesteding in Zweedse stad Helsingborg

Arrivabus in Zweden. FOTO Arriva

Arriva heeft opnieuw een aanbesteding gewonnen in Zweden. De DB-dochteronderneming sleept in de zuidelijke havenstad Helsingborg een achtjarig contract ter waarde van 185 miljoen euro in de wacht. De vervoerder begint er volgend jaar juni met 82 nieuwe bussen.

De vloot omvat 13 elektrische bussen voor een nieuwe snelbuslijn, de zogenoemde Helsingborg Express Line. Die wordt in 2023 met nog eens 13 voertuigen uitgebreid. Arriva verwacht in het eerste jaar ongeveer 16 miljoen reizigers te gaan vervoeren.

“Het nieuwe contract voor Helsingborg is een belangrijke stap voorwaarts in onze groeistrategie voor het Europese continent”, zegt Manfred Rudhart, directeur van DB Arriva. “We wonnen op verschillende kwaliteitskenmerken: integratie van modaliteiten, verbeterde dienstregeling, moderne betaalsystemen en nieuwe mobiliteitsconcepten. We willen dit pad consequent vervolgen.”

Al eerder een consessie

Vorig jaar juni won Arriva al opnieuw de consessie Pågatågen. In de concessie, die een waarde vertegenwoordigt van 550 miljoen euro, is het spoorvervoer opgenomen rondom de steden Malmö, Helsingborg, en Trellenborg.

Arriva is sinds 1999 actief in de Zweedse markt voor openbaar vervoer en sinds 2007 ook in de spoorwegsector daar. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft 3.900 mensen in dienst in Zweden en rijdt met 900 bussen, 150 treinen en 90 lightrailvoertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.