Thalys op spoor (bron: Thalys - Jean-Jacques D'Angelo)

Thalys rijdt in 2019 direct naar Disneyland en Franse luchthaven

bron: Thalys beeldbank

De Thalys rijdt in de loop van 2019 vanaf Amsterdam rechtstreeks naar luchthaven Charles de Gaulle en Marne la Vallée. Daarmee kan gemakkelijk met de trein naar het pretpark Disneyland Parijs gereisd worden. Daarentegen kunnen reizigers niet langer direct naar Lille reizen.

Volgens NS passen deze nieuwe bestemmingen beter bij de wensen van de internationale reizigers. De consumentenorganisaties in het Locov zijn positief over de bestemmingswijziging van de internationale trein. Dit besluit mag bovendien op steun rekenen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Internationale bestemmingen

Vanuit Amsterdam rijden dagelijks veertien Thalys-treinen richting Brussel. Daarvan zullen er in 2019 twee doorrijden naar Disneyland Parijs. Bovendien kunnen reizigers op eindstation Marne la Vallée overstappen op verschillende TGV-treinen. Vanaf Amsterdam duurt de rit naar Disneyland 3 uur en 41 minuten. Ook op Schiphol en op Rotterdam Centraal wordt gehalteerd.

Omdat Lille niet meer bediend wordt vanaf Amsterdam, gaat het hier niet om een verhoging van de frequentie, maar van een wijziging van de eindbestemming. Alternatieve routes voor reizigers naar Lille blijven bestaan, maar dan via Brussel met andere vervoerders zoals TGV of Eurostar. Van de veertien Thalys-treinen rijden er sowieso twee niet verder dan Brussel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Thalys rijdt in 2019 direct naar Disneyland en Franse luchthaven”

kees boer|10.04.18|21:07

Dit spreekt mij wel aan dat deze verbinding van Lille omgebogen wordt doch men zou dit in een keer goed moeten doen dat deze wordt doorgetrokken tot Lyon

kees boer|10.04.18|21:09

Deze ombuiging spreekt mij wel aan doch men zou dit in een keer goed moeten doen om deze door te trekken tot Lyon

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.