Trappen bij Jaarbeursplein op Utrecht Centraal

Vergeten hoogwerker op Utrecht CS geadopteerd door NS

Foto Inge

De blauwe hoogwerker die na de werkzaamheden aan station Utrecht CS per ongeluk was achtergebleven, is ‘geadopteerd’ door spoorvervoerder NS. Medewerkers gebruiken het werktuig bijvoorbeeld om lampen te vervangen, kerstversiering op te hangen en ander onderhoud te plegen. Het ‘blauwe monster’, zoals de hoogwerker gedoopt is, heeft zelfs een permanente plek gekregen. 

Begin 2017 viel het op dat deze hoogwerker in het nieuw opgeleverde station er al maanden stond, maar nooit gebruikt werd. De plek waar het voertuig stond, was met een lint gezet. De hoogwerker was gebruikt tijdens de werkzaamheden aan het station en vergeten. Het voertuig moest worden weggetakeld, maar dat was niet mogelijk zolang het nog een bouwput was onderaan de trappen van het Jaarbeursplein.

Beter geschikt

Maar ondertussen heeft NS gemerkt dat deze grote hoogwerker ‘verdraaid handig’ is. Dit model reikt namelijk net wat hoger dan het kleinere model en is beter geschikt voor het zware werk. Daarom heeft NS besloten om de achtergelaten hoogwerker te adopteren. Dit betekent ook dat het voertuig niet langer in het station zelf wordt opgeslagen, maar voortaan een permanent onderkomen heeft in een loods bij de Utrechtse stationshal.

Tweet achtergelaten hoogwerker Utrecht CS

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vergeten hoogwerker op Utrecht CS geadopteerd door NS | OVPro.nl
Trappen bij Jaarbeursplein op Utrecht Centraal

Vergeten hoogwerker op Utrecht CS geadopteerd door NS

Foto Inge

De blauwe hoogwerker die na de werkzaamheden aan station Utrecht CS per ongeluk was achtergebleven, is ‘geadopteerd’ door spoorvervoerder NS. Medewerkers gebruiken het werktuig bijvoorbeeld om lampen te vervangen, kerstversiering op te hangen en ander onderhoud te plegen. Het ‘blauwe monster’, zoals de hoogwerker gedoopt is, heeft zelfs een permanente plek gekregen. 

Begin 2017 viel het op dat deze hoogwerker in het nieuw opgeleverde station er al maanden stond, maar nooit gebruikt werd. De plek waar het voertuig stond, was met een lint gezet. De hoogwerker was gebruikt tijdens de werkzaamheden aan het station en vergeten. Het voertuig moest worden weggetakeld, maar dat was niet mogelijk zolang het nog een bouwput was onderaan de trappen van het Jaarbeursplein.

Beter geschikt

Maar ondertussen heeft NS gemerkt dat deze grote hoogwerker ‘verdraaid handig’ is. Dit model reikt namelijk net wat hoger dan het kleinere model en is beter geschikt voor het zware werk. Daarom heeft NS besloten om de achtergelaten hoogwerker te adopteren. Dit betekent ook dat het voertuig niet langer in het station zelf wordt opgeslagen, maar voortaan een permanent onderkomen heeft in een loods bij de Utrechtse stationshal.

Tweet achtergelaten hoogwerker Utrecht CS

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.