Intercity Brussel via Breda

Belgische politicus hekelt betrouwbaarheid Beneluxtrein

Foto Marieke

De stiptheid op de verbinding tussen Brecht en Antwerpen is flink verslechterd nu de Beneluxtrein hier rijdt. Dat vindt het Belgische Kamerlid Jef Van den Bergh van de CD&V. Sinds kort rijdt de trein van Amsterdam of Den Haag via Breda en station Noorderkempen in Brecht naar Antwerpen en Brussel-Zuid. Maar dit heeft niet positief uitgepakt voor treinreizigers tussen Noorderkempen en Antwerpen, vindt Van den Bergh.

“Vroeger was de treinverbinding tussen Brecht en Antwerpen een van de meest stipte van het land”, beklaagt de politicus zich in de Belgische Gazet van Antwerpen. “Door de Benelux-trein is dat nu niet meer zo. Soms rijdt de trein zelfs helemaal niet.”

Opstartproblemen

De trein rijdt pas twee weken via de nieuwe route. Maar in die periode heeft Van den Bergh al een wezenlijke verslechtering opgemerkt. Op de eerste paar dagen werden er enkele opstartproblemen gesignaleerd, is de trein hier en daar vertraagd en vielen er vorige week vrijdag twee treinen uit. “De verbinding is veel minder stipt dan vroeger, toen de rit van het station Noorderkempen naar Antwerpen nog niet op het traject van de Beneluxtrein lag.”

De politicus is er bovendien niet gerust op dat het hier nog gaat om kinderziektes, waarvoor voor start van de exploitatie al gewaarschuwd werd. Als de problemen niet op korte termijn worden opgelost, wil Van den Bergh dat de Belgische vervoerder NMBS standaard een vervangingstrein inzet tussen de stations Noorderkempen en Antwerpen. Op dit moment rijdt er drie keer per dag tijdens de spitsuren al een extra trein op dit traject. “Dat is een goed alternatief, maar reizigers zitten de rest van de dag op de Benelux-trein te wachten die te laat of zelfs niet komt.”

Algemene problemen

De NMBS erkent dat er wat problemen waren op de eerste dagen van de exploitatie. Het ging hierbij om softwareproblemen met het veiligheidssysteem. Eén dag stond een trein ruim twee uur stil, nadat het inlezen van bepaalde data verkeerd ging ter hoogte van de grensovergang bij Meer.

Afgelopen vrijdag was de hitte de reden dat er enkele treinen moesten uitvallen. Ook andere treinen hadden daar last van, meent NMBS. De vervoerder is juist erg positief over de introductie van de nieuwe treindienst. “De opstart van de Beneluxtrein is behoorlijk verlopen”, aldus NMBS-woordvoerder Bart Crols tegen de krant. “We hebben de Beneluxtrein uitgebreid getest voor hij in gebruik werd genomen. De problemen die er nu zijn geweest, hadden zich evengoed op andere trajecten kunnen voordoen.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Belgische politicus hekelt betrouwbaarheid Beneluxtrein | OVPro.nl
Intercity Brussel via Breda

Belgische politicus hekelt betrouwbaarheid Beneluxtrein

Foto Marieke

De stiptheid op de verbinding tussen Brecht en Antwerpen is flink verslechterd nu de Beneluxtrein hier rijdt. Dat vindt het Belgische Kamerlid Jef Van den Bergh van de CD&V. Sinds kort rijdt de trein van Amsterdam of Den Haag via Breda en station Noorderkempen in Brecht naar Antwerpen en Brussel-Zuid. Maar dit heeft niet positief uitgepakt voor treinreizigers tussen Noorderkempen en Antwerpen, vindt Van den Bergh.

“Vroeger was de treinverbinding tussen Brecht en Antwerpen een van de meest stipte van het land”, beklaagt de politicus zich in de Belgische Gazet van Antwerpen. “Door de Benelux-trein is dat nu niet meer zo. Soms rijdt de trein zelfs helemaal niet.”

Opstartproblemen

De trein rijdt pas twee weken via de nieuwe route. Maar in die periode heeft Van den Bergh al een wezenlijke verslechtering opgemerkt. Op de eerste paar dagen werden er enkele opstartproblemen gesignaleerd, is de trein hier en daar vertraagd en vielen er vorige week vrijdag twee treinen uit. “De verbinding is veel minder stipt dan vroeger, toen de rit van het station Noorderkempen naar Antwerpen nog niet op het traject van de Beneluxtrein lag.”

De politicus is er bovendien niet gerust op dat het hier nog gaat om kinderziektes, waarvoor voor start van de exploitatie al gewaarschuwd werd. Als de problemen niet op korte termijn worden opgelost, wil Van den Bergh dat de Belgische vervoerder NMBS standaard een vervangingstrein inzet tussen de stations Noorderkempen en Antwerpen. Op dit moment rijdt er drie keer per dag tijdens de spitsuren al een extra trein op dit traject. “Dat is een goed alternatief, maar reizigers zitten de rest van de dag op de Benelux-trein te wachten die te laat of zelfs niet komt.”

Algemene problemen

De NMBS erkent dat er wat problemen waren op de eerste dagen van de exploitatie. Het ging hierbij om softwareproblemen met het veiligheidssysteem. Eén dag stond een trein ruim twee uur stil, nadat het inlezen van bepaalde data verkeerd ging ter hoogte van de grensovergang bij Meer.

Afgelopen vrijdag was de hitte de reden dat er enkele treinen moesten uitvallen. Ook andere treinen hadden daar last van, meent NMBS. De vervoerder is juist erg positief over de introductie van de nieuwe treindienst. “De opstart van de Beneluxtrein is behoorlijk verlopen”, aldus NMBS-woordvoerder Bart Crols tegen de krant. “We hebben de Beneluxtrein uitgebreid getest voor hij in gebruik werd genomen. De problemen die er nu zijn geweest, hadden zich evengoed op andere trajecten kunnen voordoen.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.