Geen toegang OV-poort station Breda

NS wil schade valse bommelding verhalen op dader

NS doet aangifte van een valse bommelding, waardoor het station van Breda dinsdagavond ontruimd moest worden. Er konden hierdoor enkele uren geen treinen van en naar Breda vertrekken. De spoorvervoerder heeft door deze bommelding tienduizenden euro’s schade opgelopen en dit wil NS verhalen op de dader, zodra die bekend is.  

Het station werd iets voor 19.00 uur ontruimd, maar rond 21.00 uur weer vrijgegeven. Onderzoek had uitgewezen dat er geen explosieven waren gevonden. De politie meldde dinsdagavond ook al onderzoek te gaan doen naar de melder.

Nadat het station weer werd vrijgegeven, bleef het treinverkeer nog een tijd ontregeld. Verder bleef het alarm lange tijd afgaan en de OV-poortjes toonden om 23.00 uur nog steeds de tekst: verlaat direct het station.

Schade

Afgezien van de overlast voor reizigers, loopt bij zo’n voorval de schade al snel in de tienduizenden euro’s, aldus NS. Reizigers kiezen ander vervoer, kunnen geld terugkrijgen en de NS moet bussen en extra medewerkers inzetten. “Meer dan 8000 van onze reizigers hebben hier last van gehad. Gelukkig was het na de spits, anders was de overlast veel groter geweest.”

ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “NS wil schade valse bommelding verhalen op dader”

kees boer|18.05.18|23:17

Laat hem maar flink dokken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.