Hoogwerker NS, Uppie, Utrecht Centraal

Geadopteerde hoogwerker op Utrecht CS heet ‘Uppie’

Hoogwerker NS, Uppie, Utrecht Centraal

De hoogwerker die op Utrecht Centraal was vergeten en werd geadopteerd door NS, heeft de naam ‘Uppie’ gekregen. De naam werd ingezonden door een treinreiziger en als winnaar verkozen door NS-medewerker Corné Bakker. Bij de verbouwing van Utrecht Centraal werd dit werktuig vergeten, maar de afgelopen tijd is gebleken dat dat eigenlijk heel handig is. Uppie wordt nu meerdere malen per week gebruikt.

NS vroeg volgers via Twitter en Facebook om suggesties te doen voor een naam voor de blauwe hoogwerker. Donderdag 12 juli werd de naam onthuld en werd de naam met stickers op het voertuig aangebracht.

Dubbele betekenis

De bedenker van de naam vond Uppie geschikt vanwege de dubbele betekenis. ”Ik zag een vriendin reageren op Corné’s oproep om een naam te verzinnen”, aldus treinreiziger Rob Friederichs. “Dertig seconden later typte ik ‘Up’. Maar vlak voordat ik op versturen drukte, dacht ik: hij staat er ook zo allenig bij, ‘Uppie’ is eigenlijk mooier. Nou, en een week later ben je ineens de trotse peetvader van een hoogwerker, fantastisch!”

NS’er Bakker vond de suggestie van Friederichs ook zeer toepasselijk. “Vanwege de dubbele betekenis: up betekent natuurlijk hoog, maar ook alleen. De hoogwerker staat eenzaam in de “garage” en werkt vaak alleen. Ik vond het heel toepasselijk. En Uppie klinkt West-Fries. Ik kom zelf uit Schagen, dus ik vond het mooi klinken. Het is ook kort, en het bekt lekker.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.