Leeuwarden Achter de Hoven station (bron: Ymblanter/ Wikimedia Commons)

Fries station ‘Achter de Hoven’ wordt opgeheven

Arriva zal vanaf 3 september niet meer stoppen op het treinstation ‘Achter de Hoven’. Het station wordt namelijk nauwelijks meer gebruikt. Daarbij worden er langere treinen ingezet op het traject Leeuwarden-Groningen, maar die lengte van die treinen past niet bij het perron van dit Friese station.

Momenteel stopt de trein tussen Leeuwarden en Groningen op werkdagen in de ochtend richting Leeuwarden één keer op dit station. In de middag richting Groningen wordt hier twee keer gestopt. De provincie Friesland en Arriva hebben echter samen besloten om het station op te heffen.

Reizigers

Er zijn slechts een paar reizigers die gebruikmaken van dit station en dat zijn vooral mensen die werken bij bedrijven rondom dit station. Arriva belooft deze mensen persoonlijk te informeren over het sluiten van station ‘Achter de Hoven’. Het verwijderen van de perrons gebeurt later, hoogstwaarschijnlijk in juli 2019.

Het opheffen van dit station is overigens onderdeel van de uitbreidingsplannen voor het traject Leeuwarden-Groningen, het project ESGL. Dit project moet het mogelijk maken om met een extra sneltrein én met langere treinen te rijden. Volgens Arriva zorgen langere treinen ervoor dat meer reizigers comfortabel en veilig kunnen reizen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Fries station ‘Achter de Hoven’ wordt opgeheven”

Margo Wijngaarde|18.07.18|17:45

Goedenmiddag, hoe laag mag/moet het inkomen zijn om in aanmerking te komen?
Dank en groet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.