Automobilist overleden na botsing met trein

Treinongeval in Scheemda met Arriva-trein
bron: De Vries Media

Op een spoorwegovergang in het Groningse Scheemda is maandagochtend een automobilist om het leven gekomen na een botsing met een Arriva-trein. De automobilist werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De machinist kwam met de schrik vrij, meldt de politie.

Het ongeval gebeurde op de onbewaakte spoorwegovergang op de Vogelzangsterweg net voor 06.00 uur. Het is niet voor het eerst dat op deze spoorovergang een ongeluk gebeurt. Begin dit jaar schampte een trein een bestelbus, waardoor het treinverkeer stilgelegd moest worden. Daarbij raakte echter niemand gewond. In 2015 overleed wel een persoon na een aanrijding met een trein.

Onderzoek

Bij dit incident raakte verder niemand gewond, want er zaten geen passagiers in de trein. Wel raakten zowel de auto als de trein flink beschadigd. De politie Groningen doet nog onderzoek naar de identiteit van de automobilist en zal ook een onderzoek starten naar de toedracht van de aanrijding. Het treinverkeer tussen Zuidbroek en Winschoten is gestremd en hier worden bussen ingezet.

ProRail laat weten dat de bewuste overweg in Scheemda onderdeel uitmaakt van een project om tussen Groningen en Winschoten een extra sneltrein te realiseren in de spits. Om deze frequentieverhoging mogelijk te maken wordt de overweg voorzien van actieve beveiliging zoals spoorbomen”, aldus de infrabeheerder.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.