Twaalf NS-conducteurs testen smartwatch voor betere stiptheid

Een groep van twaalf conducteurs test sinds dinsdag het gebruik van de smartwatch die NS-medewerkers helpt om nog stipter te vertrekken. De komende tijd worden er onderzoeken uitgevoerd om te kijken hoe conducteurs dit slimme horloge beoordelen en welke effecten dit heeft op de stiptheid van de treinen. Zo geeft het horloge een trilsignaal als de trein bijna moet vertrekken.

De komende maand test een beperkt aantal conducteurs deze smartwatch, waarna zij hun ervaringen delen met de spoorvervoerder en ook verbeterpunten kunnen aandragen. De bedoeling is om deze applicatie later aan 100 conducteurs te geven, zodat NS ook werkelijk kan meten of de smartwatch effecten heeft op de punctualiteit. “Aan het einde van dit jaar verwachten we alle resultaten en kan worden bekeken op welke manier we hiermee verder aan de slag gaan.”

Exacte vertrektijd

Al in 2016 ging binnen NS een pilot van start met de smartwatch. Op basis van die proef gelooft NS dat deze applicatie een meerwaarde heeft en dat het de treinpunctualiteit ten goede zal komen. Dit omdat de smartwatch op de seconde nauwkeurig aangeeft wanneer de trein moet vertrekken. Vooral op hoogfrequente lijnen is het erg belangrijk dat er op tijd vertrokken wordt.

“De smartwatch is een mooi geheugensteuntje”, meent conducteur Ron Bongers. Hij mag nu de smartwatch beproeven. “Hij geeft kort voor vertrek een trilsignaal, zodat je op tijd met je vertrekproces start. En het mooie is: hij telt ook echt terug, zodat we op de seconde precies kunnen vertrekken.” Door de app zien de conducteur en de machinist dezelfde tijd, waardoor het gemakkelijker wordt voor de collega’s op de trein om exact op tijd te vertrekken.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twaalf NS-conducteurs testen smartwatch voor betere stiptheid | OVPro.nl

Twaalf NS-conducteurs testen smartwatch voor betere stiptheid

Een groep van twaalf conducteurs test sinds dinsdag het gebruik van de smartwatch die NS-medewerkers helpt om nog stipter te vertrekken. De komende tijd worden er onderzoeken uitgevoerd om te kijken hoe conducteurs dit slimme horloge beoordelen en welke effecten dit heeft op de stiptheid van de treinen. Zo geeft het horloge een trilsignaal als de trein bijna moet vertrekken.

De komende maand test een beperkt aantal conducteurs deze smartwatch, waarna zij hun ervaringen delen met de spoorvervoerder en ook verbeterpunten kunnen aandragen. De bedoeling is om deze applicatie later aan 100 conducteurs te geven, zodat NS ook werkelijk kan meten of de smartwatch effecten heeft op de punctualiteit. “Aan het einde van dit jaar verwachten we alle resultaten en kan worden bekeken op welke manier we hiermee verder aan de slag gaan.”

Exacte vertrektijd

Al in 2016 ging binnen NS een pilot van start met de smartwatch. Op basis van die proef gelooft NS dat deze applicatie een meerwaarde heeft en dat het de treinpunctualiteit ten goede zal komen. Dit omdat de smartwatch op de seconde nauwkeurig aangeeft wanneer de trein moet vertrekken. Vooral op hoogfrequente lijnen is het erg belangrijk dat er op tijd vertrokken wordt.

“De smartwatch is een mooi geheugensteuntje”, meent conducteur Ron Bongers. Hij mag nu de smartwatch beproeven. “Hij geeft kort voor vertrek een trilsignaal, zodat je op tijd met je vertrekproces start. En het mooie is: hij telt ook echt terug, zodat we op de seconde precies kunnen vertrekken.” Door de app zien de conducteur en de machinist dezelfde tijd, waardoor het gemakkelijker wordt voor de collega’s op de trein om exact op tijd te vertrekken.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.