Trein, brug, DB (foto: Deutsche Bahn)

7.750 euro voor Duitse ‘vertragingsdas’

Fix ans Ziel

Een das gebreid door een reizigster van Deutsche Bahn heeft op een veilig via eBay 7.750 euro opgebracht. De vrouw uit de regio München doodde afgelopen jaar de tijd die ze op een station van de Deutsche Bahn (DB) zat te wachten met breien aan een wollen sjaal. Elke dag twee pennen: grijs bij minder dan 5 minuten oponthoud, roze bij 5 tot 30 minuten en rood als het langer duurde dan een half uur.

Uiteindelijk werd de driekleurige das, met een brede band rood door voortdurende vertraging op het spoor in de zomer, anderhalve meter lang. Journaliste Sara Weber bracht het bijzondere breiwerk van haar forenzende moeder via de multimedia onder de aandacht. Het leidde op Twitter binnen no-time tot 22.000 likes.

Opbrengst gaat naar reizigers

Niet alleen Duitse media hapten vervolgens massaal toe, maar ook buitenlandse waaronder The Guardian en CNN. Besloten werd de das, aangeprezen als een origineel DB-dagboek, via eBay te veilen voor een goed doel. Maandagavond bij sluiting bleek het hoogste bod 7750 euro. Het geld gaat naar een stichting die op de Duitse stations reizigers met problemen helpt.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.