Opnieuw aangepaste dienstregeling vanwege sneeuw

Winterweer NS (bron: NS)

Vanwege de verwachte sneeuw op 30 januari zullen er opnieuw minder treinen rijden. Spoorvervoerder NS zegt dat nog steeds 80 procent van de treinen zal rijden en waar mogelijk zullen de treinen die wel rijden worden verlengd. Een week geleden werd de dienstregeling ook al uitgedund vanwege sneeuwval en waren er nauwelijks problemen op het spoor.  

De uitgedunde dienstregeling houdt in dat de treinen woensdag elk half uur zullen rijden in plaats van elk kwartier. Op de plekken waar de treinen elke tien minuten vertrekken, zullen nu nog maar elk kwartier treinen vertrekken. NS blijft reizigers ook adviseren rekening te houden met een langere reistijd en drukte.

Problemen

Het uitdunnen van de dienstregeling is nodig om zo eventuele problemen op het spoor te kunnen oplossen. Als de treinen te snel achter elkaar rijden, is daarvoor nauwelijks ruimte. Bovendien zetten zowel NS als infrabeheerder ProRail extra medewerkers in. Ook staan sneeuw- en storingsploegen paraat en worden er hulplocomotieven achter de hand gehouden om problemen sneller op te kunnen lossen.

Spoorkaart aangepaste dienstregeling (bron: NS)

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Opnieuw aangepaste dienstregeling vanwege sneeuw”

kees boer|04.02.19|17:41

Inmiddels is de sneeuw weg maar het was wel kort door de bocht zo’, aanpassing/treinverdunning met een klein laagje sneeuw terwijl ik bij een dikkere laag sneeuw een terugreisde die zonder problemen verliep;het overkwam me zelfs ook bij winterse omstandigheden dat in Augsburg volop trams hadden ingezet……..de plaatselijke FC speelde de kwartfinale voor de Duitse beker tegen FC Köln