Nachttrein, NS

Tilburg wil weer een nachttrein

Nachttrein, NS

De gemeente Tilburg wil dat de stad weer wordt aangesloten op het nachtnet van spoorvervoerder NS naar de Randstad. Het College van burgemeester en wethouders reageerde positief op de motie en die werd unaniem aanvaard door alle partijen. “Het is zinvol om te kijken of we nu in een situatie zitten waarin dit weer levensvatbaar is”, aldus wethouder Mario Jacobs. 

Er rijden al sinds 2015 geen nachttreinen meer in de provincie Noord-Brabant. De provincie besloot op dat moment dat de nachttreinen te duur waren, terwijl het gebruik beperkt was, en ook de steden konden alleen het geld hiervoor niet opbrengen. Wel werd er een proef uitgevoerd met nachtbussen, maar die werd na een jaar stopgezet.

Reiziger

Volgens de gemeenteraad draagt een aansluiting op het nachtnet namelijk bij aan een goed vestigingsklimaat. Bovendien is Tilburg de zevende stad van Nederland en moet dus ook ’s nachts goed bereikbaar zijn. Daarom heeft het college de opdracht gekregen in de hernieuwde aansluiting op het nachtnet te bespreken binnen BrabantStad en te onderzoeken welke scenario’s mogelijk zijn voor de invulling van het nachtnet.

Voor november 2019 moet de gemeenteraad terugkoppeling krijgen van het College. Het onderwerp kwam nu weer op de agenda in de Tilburgse gemeenteraad, nadat een reiziger dit onder de aandacht bracht via ‘Maak je punt bij de raad’. Op die manier kunnen burgers ideeën inbrengen. De raad had in dit geval wel oren naar het plan van de reiziger om de kansen voor het nachtnet opnieuw te onderzoeken.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tilburg wil weer een nachttrein | OVPro.nl
Nachttrein, NS

Tilburg wil weer een nachttrein

De gemeente Tilburg wil dat de stad weer wordt aangesloten op het nachtnet van spoorvervoerder NS naar de Randstad. Het College van burgemeester en wethouders reageerde positief op de motie en die werd unaniem aanvaard door alle partijen. “Het is zinvol om te kijken of we nu in een situatie zitten waarin dit weer levensvatbaar is”, aldus wethouder Mario Jacobs. 

Er rijden al sinds 2015 geen nachttreinen meer in de provincie Noord-Brabant. De provincie besloot op dat moment dat de nachttreinen te duur waren, terwijl het gebruik beperkt was, en ook de steden konden alleen het geld hiervoor niet opbrengen. Wel werd er een proef uitgevoerd met nachtbussen, maar die werd na een jaar stopgezet.

Reiziger

Volgens de gemeenteraad draagt een aansluiting op het nachtnet namelijk bij aan een goed vestigingsklimaat. Bovendien is Tilburg de zevende stad van Nederland en moet dus ook ’s nachts goed bereikbaar zijn. Daarom heeft het college de opdracht gekregen in de hernieuwde aansluiting op het nachtnet te bespreken binnen BrabantStad en te onderzoeken welke scenario’s mogelijk zijn voor de invulling van het nachtnet.

Voor november 2019 moet de gemeenteraad terugkoppeling krijgen van het College. Het onderwerp kwam nu weer op de agenda in de Tilburgse gemeenteraad, nadat een reiziger dit onder de aandacht bracht via ‘Maak je punt bij de raad’. Op die manier kunnen burgers ideeën inbrengen. De raad had in dit geval wel oren naar het plan van de reiziger om de kansen voor het nachtnet opnieuw te onderzoeken.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.