Treinongeval Caïro (foto Hollandse Hoogte)

Zeker 24 doden en 50 gewonden door treinongeval Egypte

People look at a damaged train inside Ramsis train station in Cairo, Egypt, Wednesday, Feb. 27, 2019. An Egyptian medical official said at least 20 people have been killed and dozens injured after a railcar rammed into a barrier inside the station causing an explosion of the fuel tank and triggering a huge blaze that engulfed that part of the station. The head of the Cairo Railroad Hospital said the death toll is expected to rise further. (AP Photo/Nariman El-Mofty)

Er zijn zeker 24 doden en tientallen gewonden gevallen bij een treinongeluk en een brand in het centraal station van de Egyptische hoofdstad Caïro. Dit melden de plaatselijke autoriteiten daar. Internationale persbureaus melden dat een ruzie tussen twee machinisten mogelijk vooraf ging aan het ongeluk. Eén van hen zou daarbij vergeten zijn de trein op de rem te zetten, waardoor de trein daarna met hoge snelheid tegen een stootblok reed.

Dit zorgde ervoor dat de locomotief ontplofte en ook brak brand uit in het station. Op het moment van het ongeval was het erg druk op het station en er stonden dus ook veel mensen op de trein te wachten. Hoewel de oorzaak nog niet duidelijk is, is de verantwoordelijke minister van Transport Hisham Arafat al afgetreden. Premier Mostafa Madbouli heeft het Centraal Station al bezocht en vertelde daar dat de verantwoordelijke zal worden opgespoord en ook zal worden gestraft.

Wachtende reizigers

Volgens de BBC was het op het moment van het ongeval erg druk op het station en er stonden dus ook veel mensen op de trein te wachten. Ernstige treinongelukken gebeuren vaker in Egypte. Een jaar geleden kwamen ten minste vijftien mensen om het leven in het in de noordelijke provincie Beheira, toen twee passagiersrijtuigen losraakten van een trein en botsten op een goederentrein. In de zomer vorig jaar kwamen bij een botsing tussen twee treinen in de Egyptische stad Alexandrië ten minste 36 mensen om het leven gekomen en er vielen meer dan honderd gewonden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zeker 24 doden en 50 gewonden door treinongeval Egypte | OVPro.nl
Treinongeval Caïro (foto Hollandse Hoogte)

Zeker 24 doden en 50 gewonden door treinongeval Egypte

People look at a damaged train inside Ramsis train station in Cairo, Egypt, Wednesday, Feb. 27, 2019. An Egyptian medical official said at least 20 people have been killed and dozens injured after a railcar rammed into a barrier inside the station causing an explosion of the fuel tank and triggering a huge blaze that engulfed that part of the station. The head of the Cairo Railroad Hospital said the death toll is expected to rise further. (AP Photo/Nariman El-Mofty)

Er zijn zeker 24 doden en tientallen gewonden gevallen bij een treinongeluk en een brand in het centraal station van de Egyptische hoofdstad Caïro. Dit melden de plaatselijke autoriteiten daar. Internationale persbureaus melden dat een ruzie tussen twee machinisten mogelijk vooraf ging aan het ongeluk. Eén van hen zou daarbij vergeten zijn de trein op de rem te zetten, waardoor de trein daarna met hoge snelheid tegen een stootblok reed.

Dit zorgde ervoor dat de locomotief ontplofte en ook brak brand uit in het station. Op het moment van het ongeval was het erg druk op het station en er stonden dus ook veel mensen op de trein te wachten. Hoewel de oorzaak nog niet duidelijk is, is de verantwoordelijke minister van Transport Hisham Arafat al afgetreden. Premier Mostafa Madbouli heeft het Centraal Station al bezocht en vertelde daar dat de verantwoordelijke zal worden opgespoord en ook zal worden gestraft.

Wachtende reizigers

Volgens de BBC was het op het moment van het ongeval erg druk op het station en er stonden dus ook veel mensen op de trein te wachten. Ernstige treinongelukken gebeuren vaker in Egypte. Een jaar geleden kwamen ten minste vijftien mensen om het leven in het in de noordelijke provincie Beheira, toen twee passagiersrijtuigen losraakten van een trein en botsten op een goederentrein. In de zomer vorig jaar kwamen bij een botsing tussen twee treinen in de Egyptische stad Alexandrië ten minste 36 mensen om het leven gekomen en er vielen meer dan honderd gewonden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Een uitgave van ProMedia Group
ProMedia Group
ProMedia Group
Weena 505 B18
3013 AL Rotterdam
+31 (0)10 280 10 18
redactie@ovpro.nl