Buffels bij Nijmegen

Slachtoffer explosie Buffel liet treinstel zelf exploderen

Bij Nijmegen is na een ontploffing in een lege stilstaande trein op een rangeerterrein een overleden man aangetroffen. Volgens de politie is de man zelf verantwoordelijk voor de knal. Hoe de man het treinstel heeft laten ontploffen wil de politie niet zeggen, maar de knal was geen ongeluk. Bij de ontploffing was niemand anders betrokken en er is geen misdrijf in het spel.

De melding kwam rond 09.45 uur binnen bij de hulpdiensten. Eenmaal bij de passagierstrein vonden de hulpverleners het slachtoffer. Uit voorzorg was een groot gebied rond de trein afgezet, omdat niet duidelijk was of er nog gevaar bestond. Specialisten hebben de trein onderzocht op gevaarlijke stoffen, maar die bleken er niet te zijn.

Onderzoek

De politie heeft het onderzoek naar de explosie maandag afgerond. Omwonenden hoeven niet bang te zijn dat de andere Buffels kunnen ontploffen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Meer kan de politie niet melden. Het rangeerterrein op het Ridderspoor ligt bij het station van Nijmegen.

Hier wachten de oude dieseltreinen, de Buffels, op transport naar Roemenië. In Nederland rijden deze treinen niet meer sinds december 2017. Getuigen spraken op sociale media en Omroep Gelderland van een grote knal en trillende ruiten. Ook vertelden buurtbewoners dat er ’s avonds wel eens mensen rondzwerven op het terrein.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.