Sprinter, centraal station, Leiden, trein, NS

Werkzaamheden Leiden zorgen voor piek bij meldpunt volle treinen

Het aantal klachten dat in april is binnengekomen bij het meldpunt volle treinen van Rover is in vergelijking met een jaar eerder met 600 stuks gestegen naar 1444 meldingen. Dit komt vooral door de gevolgen van spoorwerkzaamheden rondom Leiden. “Door het grootschalig schrappen en inkorten van treinen door NS was de overlast merkbaar voor reizigers van Haarlem en Amsterdam tot Den Haag, Almere en Lelystad”, vertelt de reizigersorganisatie.

In de maand april in 2018 werden er slechts 883 meldingen ingediend en dat is dus beduidend minder dan dit jaar. Er kwamen ook iets meer klachten binnen over drukke trajecten in het noorden van Nederland, maar vooral trajecten rondom Leiden en Den Haag kwamen nu veel binnen. De meeste klachten kwamen binnen over het traject Leiden – Schiphol – Almere.

Werkzaamheden

Al eind maart trok Rover aan de bel dat NS te veel treinen zou laten uitvallen tijdens de werkzaamheden rondom station Leiden – hierdoor zouden onnodig veel reizigers getroffen worden. De problemen concentreerden zich bovendien niet alleen rondom Leiden, want door het schrappen en inkorten van treinen was de overlast merkbaar voor reizigers van Haarlem en Amsterdam tot Den Haag, Almere en Lelystad.

Daarom vroeg de organisatie al aan NS om dubbeldekkers in te zetten, maar daar ging de vervoerder niet op in. Als goedmaker richting reizigers heeft Rover nu gepleit voor een vorm van compensatie voor gedupeerde reizigers en om coulant om te gaan met geld terug bij vertraging-aanvragen. Rover ontving namelijk meerdere klachten van reizigers die vanwege zwangerschap of een lichamelijke beperking de overvolle trein voorbij moesten laten gaan, maar officieel geen vertraging hadden omdat de trein wel had gereden. Ook kwamen er veel klachten van reizigers die betaalden voor een 1e klas kaartje of abonnement maar daar geen plaats konden nemen.

De top 10 van meest genoemde volle trajecten in de maand april:

 • Intercity Leiden – Schiphol – Almere
 • Intercity Zwolle – Leeuwarden
 • Intercity Almere – Schiphol – Leiden
 • Intercity Den Haag – Leiden – Schiphol
 • Intercity Zwolle – Groningen
 • Sprinter Den Haag – Haarlem – Amsterdam
 • Intercity Den Haag – Gouda – Utrecht
 • Sprinter Almere – Weesp
 • Sprinter (Hoorn -) Haarlem – Amsterdam
 • Intercity Schiphol – Leiden – Den Haag

Lees ook:

Rover kritisch over schrappen treinen door werkzaamheden Leiden

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkzaamheden Leiden zorgen voor piek bij meldpunt volle treinen | OVPro.nl
Sprinter, centraal station, Leiden, trein, NS

Werkzaamheden Leiden zorgen voor piek bij meldpunt volle treinen

Het aantal klachten dat in april is binnengekomen bij het meldpunt volle treinen van Rover is in vergelijking met een jaar eerder met 600 stuks gestegen naar 1444 meldingen. Dit komt vooral door de gevolgen van spoorwerkzaamheden rondom Leiden. “Door het grootschalig schrappen en inkorten van treinen door NS was de overlast merkbaar voor reizigers van Haarlem en Amsterdam tot Den Haag, Almere en Lelystad”, vertelt de reizigersorganisatie.

In de maand april in 2018 werden er slechts 883 meldingen ingediend en dat is dus beduidend minder dan dit jaar. Er kwamen ook iets meer klachten binnen over drukke trajecten in het noorden van Nederland, maar vooral trajecten rondom Leiden en Den Haag kwamen nu veel binnen. De meeste klachten kwamen binnen over het traject Leiden – Schiphol – Almere.

Werkzaamheden

Al eind maart trok Rover aan de bel dat NS te veel treinen zou laten uitvallen tijdens de werkzaamheden rondom station Leiden – hierdoor zouden onnodig veel reizigers getroffen worden. De problemen concentreerden zich bovendien niet alleen rondom Leiden, want door het schrappen en inkorten van treinen was de overlast merkbaar voor reizigers van Haarlem en Amsterdam tot Den Haag, Almere en Lelystad.

Daarom vroeg de organisatie al aan NS om dubbeldekkers in te zetten, maar daar ging de vervoerder niet op in. Als goedmaker richting reizigers heeft Rover nu gepleit voor een vorm van compensatie voor gedupeerde reizigers en om coulant om te gaan met geld terug bij vertraging-aanvragen. Rover ontving namelijk meerdere klachten van reizigers die vanwege zwangerschap of een lichamelijke beperking de overvolle trein voorbij moesten laten gaan, maar officieel geen vertraging hadden omdat de trein wel had gereden. Ook kwamen er veel klachten van reizigers die betaalden voor een 1e klas kaartje of abonnement maar daar geen plaats konden nemen.

De top 10 van meest genoemde volle trajecten in de maand april:

 • Intercity Leiden – Schiphol – Almere
 • Intercity Zwolle – Leeuwarden
 • Intercity Almere – Schiphol – Leiden
 • Intercity Den Haag – Leiden – Schiphol
 • Intercity Zwolle – Groningen
 • Sprinter Den Haag – Haarlem – Amsterdam
 • Intercity Den Haag – Gouda – Utrecht
 • Sprinter Almere – Weesp
 • Sprinter (Hoorn -) Haarlem – Amsterdam
 • Intercity Schiphol – Leiden – Den Haag

Lees ook:

Rover kritisch over schrappen treinen door werkzaamheden Leiden

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.