boom, spoor, storm, rails

NS dunt dienstregeling uit wegens weersomstandigheden

Omdat er op dinsdagavond zware windstoten verwacht worden in het oosten en zuidoosten van Nederland, schrapt NS treinen op vijf trajecten in Nederland. Zo hoopt de spoorvervoerder hinder van blikseminslagen en omgewaaide bomen te voorkomen. De maatregel duurt van 18.00 uur tot 21.00 uur.

In dit tijdbestek zullen er dus minder treinen rijden. Op de trajecten Amersfoort-Deventer, Ede-Wageningen-Nijmegen en Amsterdam-Sittard zullen er enkele intercity’s uitvallen. Op de trajecten Arnhem-Nijmegen en Nijmegen-Wijchen gaat het juist om sprinters die minder vaak zullen vertrekken.

Hinder

NS neemt deze maatregel zodat de vervoerder meer ruimte heeft om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daardoor wordt bovendien de kans beperkt dat problemen op het spoor in het oosten van het land ook hinder veroorzaken in andere delen van het land. Het gebeurt vaker dat de dienstregeling preventief wordt uitgedund om zo grote hinder te voorkomen.

Reizigers zullen op de vijf trajecten waar minder treinen rijden ongeveer een kwartier langer onderweg zijn. Ook kan het in sommige treinen drukker zijn dan normaal. Voor de actuele reisinformatie, kunnen reizigers terecht op de reisplanner en NS.nl.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS dunt dienstregeling uit wegens weersomstandigheden | OVPro.nl
boom, spoor, storm, rails

NS dunt dienstregeling uit wegens weersomstandigheden

Omdat er op dinsdagavond zware windstoten verwacht worden in het oosten en zuidoosten van Nederland, schrapt NS treinen op vijf trajecten in Nederland. Zo hoopt de spoorvervoerder hinder van blikseminslagen en omgewaaide bomen te voorkomen. De maatregel duurt van 18.00 uur tot 21.00 uur.

In dit tijdbestek zullen er dus minder treinen rijden. Op de trajecten Amersfoort-Deventer, Ede-Wageningen-Nijmegen en Amsterdam-Sittard zullen er enkele intercity’s uitvallen. Op de trajecten Arnhem-Nijmegen en Nijmegen-Wijchen gaat het juist om sprinters die minder vaak zullen vertrekken.

Hinder

NS neemt deze maatregel zodat de vervoerder meer ruimte heeft om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Daardoor wordt bovendien de kans beperkt dat problemen op het spoor in het oosten van het land ook hinder veroorzaken in andere delen van het land. Het gebeurt vaker dat de dienstregeling preventief wordt uitgedund om zo grote hinder te voorkomen.

Reizigers zullen op de vijf trajecten waar minder treinen rijden ongeveer een kwartier langer onderweg zijn. Ook kan het in sommige treinen drukker zijn dan normaal. Voor de actuele reisinformatie, kunnen reizigers terecht op de reisplanner en NS.nl.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.