Arriva, trein, Groningen

Friese treinsurfers krijgen boete van 250 euro

Arriva, trein, Groningen

Twee mannen moeten ieder een boete van 250 euro betalen voor ‘treinsurfen’, dat is het meerijden op het dak van een trein. Het duo werd op zondagochtend 21 oktober vorig jaar op het traject Leeuwarden-Groningen bij Buitenpost van het dak van de trein gehaald. Dat heeft de rechter vrijdag besloten.

De boete was ook de eis van het Openbaar Ministerie. “Ik heb er geen woorden voor hoe stom dit is”, zei de officier van justitie vrijdag in de rechtbank in Leeuwarden. Hij benadrukte dat de mannen van 24 en 22 jaar dood hadden kunnen zijn door contact met de bovenleiding of een val.

Kopieergedrag

Dat ze een filmpje van de actie op Snapchat zetten, vond de aanklager vanwege mogelijk kopieergedrag nog erger. De mannen mogen volgens hem van geluk spreken dat vervoerder Arriva de gemaakte extra kosten van ruim 3.100 euro voor het stopzetten van de trein niet in rekening heeft gebracht.

De mannen hadden de avond ervoor Oktoberfest Leeuwarden bezocht en de laatste trein gemist. Naar eigen zeggen waren ze erg dronken toen zij op de wagon klommen. Het ‘treinsurfen’ was niet vooraf gepland, beweerden ze.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Friese treinsurfers krijgen boete van 250 euro”

kees boer|12.07.19|17:17

Dom,levensgevaarlijk,iets dergelijks was ook in Rotterdam aantal jaren terug,klom men op een dak van een bus,die reed onder een viaduct en….die man was op slag dood

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.