Digitaal reisinformatiescherm op Utrecht CS

Vernieuwd klapperbord keert terug op NS-stations

Digitaal reisinformatiescherm op Utrecht CS

De bekende blauwe klapperborden zullen eind dit jaar terugkeren op de stations van Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Maar wel in een nieuw jasje en dus zonder de vertrouwde klappergeluiden. “Hoe nostalgisch dat ook is, het was tijd voor vernieuwing”, aldus NS. Al in 2017 werd besloten de borden weer een plekje te geven, nadat veel mensen dat aan de spoorvervoerder hadden gevraagd. 

Vanwege de modernisering gaat het nu om een digitaal scherm, waarop alle vertrektijden van het komende half uur worden getoond, zodat reizigers in een oogopslag kunnen zien hoe lang ze nog hebben voor vertrek. Per stationshal is bekeken wat de juiste locatie voor het reisinformatiescherm is. Hierbij is rekening gehouden met loopstromen, leesbaarheid vanuit alle hoeken van de hal en het stationsinterieur.

Planning

De planning is dat de reisinformatieschermen dus eind 2019 weer op een strategische plek in de drie stations. Op Utrecht Centraal keert het scherm van 8 bij 4,5 meter terug op de oude vertrouwde plek: midden in de stationshal. Bij de andere twee stations is gekozen voor een andere locatie, namelijk voor de poortjes aan de centrumzijde van het station. De schermen op station Den Haag en Rotterdam worden 7 bij 2 meter en 9,5 bij 1,75 meter groot.

De schermen zijn te vergelijken met het digitale reisinformatiebord dat al sinds begin dit jaar op station Schiphol hangt. Vanwege de plek en de grootte geeft het reizigers ook vanaf een afstandje actuele reisinformatie. De schermen worden door leveranciers KITT Engineering BV en Ngage Media BV speciaal ontworpen voor de verschillende stations.

Lees ook:

NS brengt blauwe klapperbord terug naar vier grote stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.