Assistentieverlening op het station voor rolstoelgebruiker (foto: NS)

NS verdubbelt aantal stations met reisassistentie

foto: NS

Het aantal stations met assistentie voor reizigers met een beperking wordt in vijf jaar bijna verdubbeld. NS heeft afgesproken met ProRail, Ieder(in), de Oogvereniging en de Roos Prommenschenkel dat dit wordt uitgebreid met nog eens 102 stations, waardoor het totaal uitkomt op 245 stuks. Dit maakt het reizen met de trein gemakkelijker voor reizigers in een rolstoel, maar ook met een auditieve of visuele beperking.

Reizigers kunnen NS Reisassistentie aanvragen via de NS-app of via NS.nl. Dit hoeft slechts één uur van tevoren. Zij kunnen verder tijdens de reis via de app ook contact met NS opnemen. Hierdoor helpt een opgeleide NS-medewerker of taxichauffeur de passagier namens NS ter plekke op het station en bij de treinreis.

Treinen

NS-treinen hebben extra voorzieningen voor mensen met een beperking, zoals speciale ingangen, rolstoeltoiletten en priority seats. Naast reisassistentie is het in de nieuwe treinen, de Flirts en de SNG-Sprinters, het ook mogelijk om zelfstandig te reizen met een rolstoel of scootmobiel.

De extra stations zullen geleidelijk deze reisassistentie krijgen. Met de start van de nieuwe dienstregeling op 15 december 2019 komen er tien stations bij, namelijk Amsterdam Sciencepark, Zaandijk Zaanse Schans, Halfweg Zwanenburg, Kapelle Biezelinge, Heiloo, Den Haag Ypenburg, Amersfoort Schothorst, Hoorn Kersenboogerd, Veenendaal West en Grou-Jirnsum.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.