Abellio, Verenigd Koninkrijk, Liverpool

Update: Interrail blijft toch geldig in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië zal de samenwerking met de Eurail Group toch niet stopzetten per 1 januari 2020. Dit betekent dat reizigers gewoon de Interrail- en Eurail-passen kunnen blijven gebruiken om met de trein te reizen in Groot-Brittannië. Dit is besloten na een schare negatieve reacties nadat het vertrek bekend werd gemaakt.

Koepelorganisatie Rail Delivery Group meldt het besluit op Twitter. “Britse vervoerders wilden Interrail nooit verlaten”, schrijft RDG. “Als gevolg van alle reacties op ons vertrek hebben we de gesprekken met Eurail weer vernieuwd. We zijn dus blij om reizigers te kunnen vertellen dat we een akkoord hebben bereikt en onderdeel  blijven uitmaken van de Interrail- en Eurail-passen.”

Kosten

Met name Britse reizigers waren verbolgen over het besluit om niet meer deel te nemen. RDG meldde zelf met de BritRail-pas een alternatief te hebben, maar op social media stelden reizigers hierdoor veel duurder uit te zijn. Weliswaar beweerde de organisatie dat er voor de Britten zelf weinig zou veranderen, omdat zij met een Interrail een Eurostar naar het Europese vasteland konden reizen, maar dat kon op weinig begrip rekenen van Britten die buiten Londen wonen.

Zij vreesden door deze kaart beduidend duurder uit te zijn. Met de Interrail-pas kan volgens een vast tarief worden gereisd en zijn reizigers ook goedkoper uit naarmate ze meer dagen de trein willen pakken. In Groot-Brittannië moet in vergelijking met de meeste andere Europese veel geld worden betaald voor een treinkaartje.

Lees ook:

Interrail vanaf 2020 niet meer geldig in Groot-Brittannië

Tweet over Interrail van RDG

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Update: Interrail blijft toch geldig in Groot-Brittannië”

Pat Rick|12.08.19|15:15

Het is goed dat men toch luistert naar de mensen en dit gebeurt te weinig in GB.

Brexit is een idee-fixe, waarin men gouden bergen belooft, maar nu al ziet dat GB grotendeels verarmt: import wordt duurder en het prijspeil, de industrie boert achteruit, financiele sector gaat weg, de handel stagneert en er is negatieve economische groei.

De enigen die er echt beter van worden zijn ouderwetse politici die na de Brexit nog minder rekening hoeven te houden met andere landen en hun eigen bevolking

kees boer|15.08.19|14:55

Dat zotte idee dat is echt iets van de Britten ,ik was echt bijna een keer flauw gevallen dat ze wel eens moeilijk deden toen bleek dat ik voor mijn bagage extra betalen moest dat ik niet eens kon pinnen,nou bij anderen zou er blij om zijn laat staan dat dit vereist is en in Hongarije ging pinnen contactloos zoals in Sopron

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Update: Interrail blijft toch geldig in Groot-Brittannië | OVPro.nl
Abellio, Verenigd Koninkrijk, Liverpool

Update: Interrail blijft toch geldig in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië zal de samenwerking met de Eurail Group toch niet stopzetten per 1 januari 2020. Dit betekent dat reizigers gewoon de Interrail- en Eurail-passen kunnen blijven gebruiken om met de trein te reizen in Groot-Brittannië. Dit is besloten na een schare negatieve reacties nadat het vertrek bekend werd gemaakt.

Koepelorganisatie Rail Delivery Group meldt het besluit op Twitter. “Britse vervoerders wilden Interrail nooit verlaten”, schrijft RDG. “Als gevolg van alle reacties op ons vertrek hebben we de gesprekken met Eurail weer vernieuwd. We zijn dus blij om reizigers te kunnen vertellen dat we een akkoord hebben bereikt en onderdeel  blijven uitmaken van de Interrail- en Eurail-passen.”

Kosten

Met name Britse reizigers waren verbolgen over het besluit om niet meer deel te nemen. RDG meldde zelf met de BritRail-pas een alternatief te hebben, maar op social media stelden reizigers hierdoor veel duurder uit te zijn. Weliswaar beweerde de organisatie dat er voor de Britten zelf weinig zou veranderen, omdat zij met een Interrail een Eurostar naar het Europese vasteland konden reizen, maar dat kon op weinig begrip rekenen van Britten die buiten Londen wonen.

Zij vreesden door deze kaart beduidend duurder uit te zijn. Met de Interrail-pas kan volgens een vast tarief worden gereisd en zijn reizigers ook goedkoper uit naarmate ze meer dagen de trein willen pakken. In Groot-Brittannië moet in vergelijking met de meeste andere Europese veel geld worden betaald voor een treinkaartje.

Lees ook:

Interrail vanaf 2020 niet meer geldig in Groot-Brittannië

Tweet over Interrail van RDG

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Update: Interrail blijft toch geldig in Groot-Brittannië”

Pat Rick|12.08.19|15:15

Het is goed dat men toch luistert naar de mensen en dit gebeurt te weinig in GB.

Brexit is een idee-fixe, waarin men gouden bergen belooft, maar nu al ziet dat GB grotendeels verarmt: import wordt duurder en het prijspeil, de industrie boert achteruit, financiele sector gaat weg, de handel stagneert en er is negatieve economische groei.

De enigen die er echt beter van worden zijn ouderwetse politici die na de Brexit nog minder rekening hoeven te houden met andere landen en hun eigen bevolking

kees boer|15.08.19|14:55

Dat zotte idee dat is echt iets van de Britten ,ik was echt bijna een keer flauw gevallen dat ze wel eens moeilijk deden toen bleek dat ik voor mijn bagage extra betalen moest dat ik niet eens kon pinnen,nou bij anderen zou er blij om zijn laat staan dat dit vereist is en in Hongarije ging pinnen contactloos zoals in Sopron

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.