Eurostar, hogesnelheidstrein Siemens

Amerikanen stuwen omzet en reizigersgroei Eurostar

Foto: NS

Steeds meer Amerikaanse toeristen verkiezen in Europa de hogesnelheidstrein boven het vliegtuig. Daardoor heeft Eurostar in het tweede kwartaal opnieuw een groei in omzet en het aantal passagiers weten te realiseren in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Met de Eurostar kunnen passagiers tussen Londen, Parijs, Brussel en Amsterdam reizen. 

In de periode van april tot en met juni nam het aantal passagiers bij Eurostar toe met 3 procent en de omzet met 2 procent. Dit betekent dat 2,88 miljoen reizigers in de trein stapten die het Verenigd Koninkrijk verbindt met het Europese vasteland en dat er een omzet werd behaald van 263 miljoen Britse pond, bijna 285 miljoen euro.

Toeristen

De trein wint dus vooral aan populariteit bij toeristen uit de Verenigde Staten. Het aantal Noord-Amerikaanse klanten steeg met 20 procent in het tweede kwartaal van 2019 vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar. “We hebben een aanzienlijke stijging van de ticketverkoop op de Noord-Amerikaanse markt gezien, omdat reizigers kiezen voor de vlotte verbinding tussen Europese steden en het gemak en comfort van de hogesnelheidstrein verkiezen boven het vliegtuig”, aldus Eurostar-topman Mike Cooper.

Eurostar doet veel moeite om een aantrekkelijk alternatief te worden voor het vliegtuig op de relatief korte afstanden. Al sinds de jaren ’90 is het mogelijk om met de trein tussen Londen, Parijs en Brussel te reizen en sinds kort is Amsterdam aan het Eurostar-netwerk toegevoegd. Reizigers doen ongeveer 4,5 uur over de rit van Amsterdam naar Londen en het is de ambitie om dit op termijn te versnellen. Er bestaat een kans dat Eurostar-passagiers voortaan douanecontrole krijgen in Frankrijk, als het Verenigd Koninkrijk zich terugtrekt uit de Europese Unie en daarmee ook uit de douane-unie.

Omzetstijging

De Eurostar presteert de laatste jaren erg goed. De vervoerder realiseerde in het afgelopen jaar een omzet van 114,8 miljoen euro – een groei van 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst bedroeg ruim 11,2 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2018 wist de hogesnelheidsvervoerder zelfs een recordwinst van 17 procent te schrijven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Amerikanen stuwen omzet en reizigersgroei Eurostar”

Henk Angenent|16.08.19|09:04

“Dit betekent dat 2,88 miljoen reizigers in de trein stapten die het Verenigd Koninkrijk verbindt met het Europese platteland” ?????????????????????
Bedoeld wordt waarschijnlijk “continent” of “vasteland”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.