Personentrein ontruimd na aanrijding shovel

Een personentrein die maandagmiddag in botsing kwam met een shovel moest worden ontruimd. De aanrijding vond plaats op het spoor tussen station Breda-Prinsenbeek en Breda Centraal. Er zaten ongeveer 250 reizigers in de internationale trein tussen Brussel en Amsterdam en volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn er geen gewonden gevallen.

Door het ongeval lag het treinverkeer rondom Breda plat tot circa 16.30 uur en er moesten bussen worden ingezet tussen Breda en Noorderkempen en Breda, Breda-Prinsenbeek en Lage Zwaluwe. De trein die tegen de shovel is gebotst, was namelijk over de hele lengte beschadigd en alle uitstekende delen zijn geraakt. ProRail is op de locatie aanwezig om onderzoek te doen naar de schade aan de rails.

Werkzaamheden omgeving spoor

De graafmachine was vermoedelijk in de omgeving van het spoor gebruikt voor werkzaamheden. Volgens BN De Stem viel de machine stil op het spoor. De bestuurder zou nog geprobeerd hebben de machine weg te duwen, maar hij slaagde daar niet in. De bestuurder van het voertuig heeft zichzelf wel op tijd in veiligheid kunnen brengen.

De beschadigde trein kon nog doorrijden naar station Breda-Prinsenbeek. Vanaf daar konden de reizigers in de trein verder reizen naar hun uiteindelijke bestemming.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.