Incheckpalen op station Dordrecht, Arriva en NS

Reizigersorganisatie wenst langere of extra treinen op MerwedeLingelijn

Vervoerder Qbuzz zou er goed aan doen om de treinen op de MerwedeLingelijn te verlengen of extra spitstreinen in te zetten. Als dit geen mogelijkheid is, moeten er extra bussen worden geregeld zodat reizigers in ieder geval op de plaats van bestemming aankomen. Het mag in ieder geval niet meer gebeuren dat reizigers op de stations achterblijven. Daarvoor pleit reizigersorganisatie Rover.

De reizigersorganisatie reageert op klachten van reizigers op station Stadspolders die maandagochtend hun trein misten. Dit is het laatste station voor Dordrecht, maar de trein was zo druk dat werd besloten om hier niet meer te stoppen. Dit was bedoeld om de veiligheid voor de reizigers te waarborgen, legt de vervoerder uit tegen het AD. Wel excuseert Qbuzz zich voor de overlast tegenover reizigers. Door een interne communicatiefout werd niet versterkt gereden.

Verlenging noodzakelijk

Maar Rover vindt het opvallend dat er twee treinen achter elkaar zo druk waren, terwijl het begin van het schooljaar traditioneel een heel druk moment in het OV is. De treinen zouden ook niet korter zijn geweest dan normaal, wat bij de reizigersorganisatie de suggestie wekt dat de treinen op de MerwedeLingelijn structureel te kort zijn. “Wij vragen Qbuzz de problemen snel in kaart te brengen en treinen zo mogelijk te verlengen of extra spitstreinen in te zetten. Zolang dit niet kan, zouden extra bussen beschikbaar moeten zijn”, aldus Frank Visser van Rover.

Hij beklemtoont bovendien dat het voorbijrijden van een station nooit mag gebeuren. Dit maakt van het openbaar vervoer namelijk een onaantrekkelijke optie en dat moet voorkomen worden. “Het is aan Qbuzz ervoor te zorgen dat deze reizigers voor het OV blijven kiezen. Voorbijrijden van stations door drukte mag niet gebeuren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Reizigersorganisatie wenst langere of extra treinen op MerwedeLingelijn”

Guus Leussink|29.09.19|08:57

NS heeft DM90 weer terug dus waar een wil is in een weg als het gaat om extra materieel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.