boom op het spoor door storm (foto ProRail)

Treinreizigers geëvacueerd na aanrijding met boom

Op het traject Raalte-Heino is woensdagavond een trein tegen een boom aangereden die vermoedelijk op het spoor was gewaaid. Daarbij is het voertuig beschadigd geraakt en de reizigers moesten worden geëvacueerd.

De trein kwam omstreeks kwart voor elf in botsing met de boom. Omdat het ongeval op een vrij afgelegen plek was gebeurd, konden de reizigers in de trein niet per bus worden vervoerd, maar moest eerst een andere trein richting de plek worden gedirigeerd. Die heeft de reizigers uiteindelijk naar Heino vervoerd.

Stremming

Volgens ProRail is het onduidelijk hoe de boom op het spoor terecht kwam, maar er wordt van uitgegaan dat de boom omgevallen of omgewaaid is. Bij het incident raakte niemand gewond. Het treinverkeer bleef de rest van de avond gestremd, donderdagochtend konden de treinen weer gewoon rijden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Treinreizigers geëvacueerd na aanrijding met boom”

kees boer|02.10.19|15:32

Ik heb dit jaren geleden dit meegemaakt op het eiland Rügen na een korte windhoos vlak voor Puttbus

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.