Oude buffel-treinen verplaatst naar Amsterdam

NS is maandag begonnen met het verplaatsen van 48 oude dieseltreinen van een rangeerterrein in Nijmegen naar het Havengebied in Amsterdam. Het gaat om DM 90-treinen of de ‘buffels’, zoals ze in Nederland werden genoemd. 

NS verkocht de oude treinen in 2017 aan het spoorbedrijf in Roemenië, maar die kwam het materieel nooit ophalen. Omdat spoorbeheerder ProRail op het spoorwegemplacement in Nijmegen aan het werk is, moesten de roestende treinen weg. De spoorvervoerder kreeg in september het eigendom over de treinen via een kort geding terug, al meldde NS wel in gesprek te willen met het Roemeense Ferotrans dat de voertuigen eerder had gekocht.

Maatwerk

De buffeltreinen kunnen volgens een woordvoerster van NS in Amsterdam weer een poosje blijven staan. Het is nog niet bekend wat er met de roestende treinstellen gaat gebeuren. “Dit zijn zulke bijzondere omstandigheden dat maatwerk per trein nodig is.” NS sleept in de komende weken telkens een groepje buffel-treinen uit Nijmegen weg.

In eerste instantie zouden de treinen op 1 oktober al weg moeten zijn. Volgens dagblad De Gelderlander bleek het echter onmogelijk om in de korte tijd na het kort geding al een alternatieve locatie voor de dieseltreinen te vinden. De oplossing werd gevonden door de treinen iets dichter op elkaar te plaatsen, waardoor alvast gestart kon worden met de vernieuwing van een deel van het spoor. De rest van het terrein zal worden aangepakt als alle treinen verplaatst zijn.

Bron: ANP

Lees ook:

NS weer eigenaar van 48 verkochte ‘Buffels’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Oude buffel-treinen verplaatst naar Amsterdam”

kees boer|12.11.19|17:15

Ik kwam ze heel toevallig tegen daarstraks om ca. 16.30 tegen voor een deel bij Hilversum Mediapark voor een deel op sleep

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.